Om SKH

Stockholms konstnärliga högskola, SKH, utbildar och forskar inom cirkus, dans, film och media, opera och teater. Genom banbrytande utbildning och forskning vill vi stärka konstens kraft och förmåga att möta samhällets utmaningar.
Foto: Bengt Söderström/SKH
 • Det här är SKH

  Stockholms konstnärliga högskola har en unik högskolemiljö med banbrytande konstnärlig forskning och utbildning, vilandes på månghundraåriga traditioner. Här sammanfattar vi var högskolan befinner sig, var den kommer ifrån och vart den är på väg.
 • Mer om SKH

  • Lokaler

   SKH finns på tre geografiska platser på Östermalm och Gärdet i Stockholm. Här är allmän information om våra lokaler, tillgänglighet, hållbarhetsfrågor och säkerhet. Du hittar även länkar till mer specifik information om de tre separata enheterna.
  • Vision och mål

   Här presenterar vi våra mål och vår övergripande vision för vad vi vill att Stockholms konstnärliga högskola ska vara idag och i framtiden. Läs mer i vår strategiska plan, som du kan ladda ner här på sidan.
  • Historik

   SKH:s rötter sträcker sig tillbaka till Gustav III:s tid. Här får du veta om de beståndsdelar som genom århundradenas skiftande kulturpolitik och nya idéer kommit att mötas i det som idag är SKH. Här finns även historiska bilder.
 • SKH i världen

  • Internationalisering

   Utbildning och forskning på SKH präglas i hög grad av högskolans internationella samarbeten. Genom en levande dialog med omvärlden och nära samarbete med högskolor runt om i världen stärker vi kvaliteten på vår verksamhet och ger studenter och personal möjlighet att utvecklas.
  • Jobba på SKH

   SKH söker dig som vill bidra till en attraktiv studie-, forsknings- och arbetsmiljö. Här hittar du lediga jobb på SKH, plus länkar till fackliga organisationer, information om företrädesrätt samt vilka kriterier som gäller för att söka lärartjänster.
  • Samverkan

   Stockholms konstnärliga högskola forskar, utbildar och samarbetar med olika intressenter och aktörer i samhället. Samverkansarbetet har hög prioritet i SKH:s verksamhet och styrs av högskolans övergripande mål och visioner. I samverkansuppdraget ingår att anordna uppdragsutbildning.
Anmäl dig till våra nyhetsbrev
Din mejladress

Telefon växel: 08-49 400 000
Allmän information: info@uniarts.se
Utbildningsfrågor: studieinfo@uniarts.se
Frågor om vår forskarutbildning: phdpositions@uniarts.se