Digital publikation: dansaredansardansdansant

dansaredansardansdansant är en samling porträtt som utgör en kollektiv manifestation med önskan att skapa en plattform för dialog, reflektion och kunskapsspridning kring danskonsten som ett universellt konstnärligt språk och dess betydelse. SKH står som ansvariga utgivare och initiativtagare till publikationen tillsammans med MDT Moderna Dansteatern, Cullberg/Riksteatern och Danscentrum Stockholm.

En publikation för att hylla danskonsten 

Ladda ner publikationen som pdf från Dancentrums webbplats.

dansaredansardansdansant är en samling porträtt som utgör en kollektiv manifestation med önskan att skapa en plattform för dialog, reflektion och kunskapsspridning kring danskonsten som ett universellt konstnärligt språk och dess betydelse.

dansaredansardansdansant är en fördjupande dokumentation av konstnärliga perspektiv och erfarenheter av samtida frågor inom vår gemensamma konstform. En uppskattning för dansens kraft i vårt nutida samhälle.

SKH står som ansvariga utgivare och initiativtagare till publikationen tillsammans med MDT Moderna Dansteatern, Cullberg/Riksteatern och Danscentrum Stockholm.

Medverkande konstnärer

Anna Vnuk, Bambam Frost och Lydia Diakité, Carina Reich och Bogdan Szyber, Cristina Caprioli, Daniel Staaf, Maria Naidu, Mohanned Hawaz, Nassim Meki, Niki Tsappos, Ola Stinnerbom, Rani Nair, Satoshi Kudo, Sofia Castro, Sebastian Lingserius och Nefeli Oikonomou, samt kollektivet Nya Rörelsen.

För mer information och förfrågningar, vänligen kontakta: Ninos Josef och Paloma Madrid, Chefredaktörer. E-post: dansantologi2024@gmail.com

Credits

Chefredaktörer: Ninos Josef och Paloma Madrid
Samordning: Angelica Piñeros
Grafisk formgivare: Ebba Hägne
Översättare: Peter Mills och Angelica Piñeros
Fotograf: Carlos Zaya (om inget annat anges)

Ansvariga utgivare: MDT Moderna Dansteatern, Cullberg/Riksteatern, Danscentrum Stockholm, Stockholms konstnärliga högskola - Dans (SKH)

Anmäl dig till våra nyhetsbrev
Din mejladress

Telefon växel: 08-49 400 000
Allmän information: info@uniarts.se
Utbildningsfrågor: studieinfo@uniarts.se
Frågor om vår forskarutbildning: phdpositions@uniarts.se