Utbytesstudier på SKH
Information
Ansök

Utbytesstudier på SKH

Stockholms konstnärliga högskola välkomnar internationella studenter till vår miljö för studier och studentliv på en konstnärlig högskola med en stor bredd av utbildningar inom olika konstområden!

Stockholms konstnärliga högskola erbjuder inresande studenter från andra högskolor möjligheten att läsa kortare eller längre perioder på våra institutioner. Utbyten genomförs normalt inom programmet Erasmus+. 

Vårterminen 2022 erbjuder vi inresande studenter plats vid följande program och kurser inom Erasmus+: 

Kurser i danspedagogik på kandidatnivå

Kandidatprogram i dans

Fristående kurser i dans

Masterprogram i scenkonst

Hitta mer information om internationella utbyten vid SKH här! 

 • Läs mer om utbildningen

 • Behörighet

  För att kunna komma ifråga för utbytesstudier måste du vara registrerad vid en annan högskola. 

  Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för programmet kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Läs mer om hur du visar din behörighet.

 • Värdefulla förkunskaper

 • Så här söker du

  När utbildningen är öppen för ansökan söker du via vårt webbaserade ansökningssystem. Du kommer in i systemet genom att klicka på knappen "Ansök" på den här sidan.

  Vi tar enbart emot ansökningar/intyg via ansökningssystemet, inte via mejl eller vanlig post.

  Sök i tid

  Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdagen. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

  Du ansöker via online-systemet EASY. För mer information om hur du sänder in din ansökan, se användarguiden för studenter.

  Bekräftelse på din ansökan

  När du har skickat in din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett.

  Om du inte får ett bekräftelsemejl så titta i första hand i ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten för ansökningssystemet:
  E-post: support@varbi.com

  Tekniska problem med din ansökan?

  E-post: support@varbi.com

  Telefon: 0520-58 00 50 (helgfria vardagar 08:30–12.00 och 13.00–16:30).

 • Efter sista ansökningsdag

  Efter sista ansökningsdag granskar vi de ansökningar som inkommit och avgör vilka sökande som ska erbjudas plats som utbytesstudenter.

 • Anmälnings- och studieavgifter

  Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller ett EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

  Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning.

  Om du är skyldig att betala anmälningsavgift  måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos oss senast sista ansökningsdag för att vi ska kunna behandla din ansökan. Om vi inte har fått inbetalningen senast sista anmälningsdag kommer vi inte att gå vidare med din ansökan.

  För inresande utbytesstudenter utgår ingen studieavgift vid SKH.

  Här kan du läsa mer om anmälnings- och studieavgifter, hur du betalar och stipendier.