Studera på distans

SKH ger flera utbildningar och kurser på distans. Här samlar vi information och resurser om hur vi på biblioteket kan agera stöd för dig som studerar på annan plats.

Biblioteket har en flertalet e-resurser som du kommer åt hemifrån med din vanliga inloggning, mailadress och lösenord. Titta under sidan Söka.

Biblioteket kan i vissa fall skicka böcker hem till dig, om du befinner dig inom Sverige. Studenten är personligen ansvarig för att böckerna kommer tillbaka i tid till biblioteket, inklusive att betala portokostnader för återsändning. Du kan också kontakta ditt närmaste bibliotek och be dem göra ett fjärrlån från oss. De behöver då ange att du är distansstudent på SKH.

Biblioteket kan också i vissa fall kopiera och skicka kapitel ur böcker som du kan behöva. Gäller det däremot kurslitteratur får du kontakta ansvarig lärare för att få aktuella artiklar eller kapitel via dem eller lärplattformen Canvas.

Kontakta biblioteket så aktiverar vi ditt lånekonto så du får distansstudent-status. Du får då förlängd lånetid. Lånetid för kurslitteratur blir då två veckor istället för en. Övriga lån är en månad.

Behöver du hjälp med informationssökning kan vi arrangera digital sökinformation via Zoom.

För alla typer av frågor, kontakta biblioteket: biblioteket@uniarts.se

 

Anmäl dig till våra nyhetsbrev
Din mejladress

Telefon växel: 08-49 400 000
Allmän information: info@uniarts.se
Utbildningsfrågor: studieinfo@uniarts.se
Frågor om vår forskarutbildning: phdpositions@uniarts.se