Information
 

SKH på Tempo Dokumentärfestival 2023

2023-03-14

Tempo Dokumentärfestival, Sveriges största festival för dokumentärfilm, har just avslutats. SKH Film och Media höll i ett antal programpunkter och på plats fanns alumner och studenter med sina produktioner. Festivalveckan avslutades traditionsenligt med prisutdelningar inom olika områden och flera SKH-alumner uppmärksammades.

GRATTIS säger vi till våra alumner som fick ta emot fina priser!

Emelie Löfgren tilldelades NEW DOC-priset på 50.000 kr för sin film "Om sorg". Emelie gick ut masterprogrammet i dokumentära processer 2022 och filmen ingick i hennes examensprojekt.
Juryns motivering: Med stor känslighet och skärpa skapar Om sorg en plats där livsöden genomkorsade av sorg får finnas på sina villkor. Respektfullt, vackert och med omsorg om såväl människorna i filmen som betraktaren, upprättas ett fredat rum som möjliggör hållbara förhållningssätt till ett oändligt svårt ämne. Om sorg är en film att lära av, vila i och många gånger återvända till.

Sylvelin Måkestad som tog examen 2013 i dokumentärfilm, vann Tempo Pitch Pris - tävlingen för nya dokumentärfilmsidéer - med sin film "Smugglaren". Priset innebär 90 000 kr i utvecklingsmedel.
Juryns motivering: Till ett projekt som med värme, nerv och respekt tar oss på en yttre och inre resa med hopp om försoning. Som genom en personlig berättelse närmar sig ett kollektivt minne och ärvt trauma med stark koppling till dagens politiska läge. Ett projekt som berör och engagerar genom en stark och överraskande karaktär.

Priset Short Dox Radio gick till Rasmus Malm, som gick vår fristående kurs Radiodokumentär 2020, med sin radiodokumentär "Hej jag har lite bråttom".
Juryns motivering: Priset går till ett bidrag som med stark närvaro och ett lekfullt berättande tar oss med på en resa genom livet som pågår och vardagens dramatik. Med blick för både barn och vuxna lyckas bidraget fånga det ogreppbara i tidens gång.

Bilderna här i nyheten är från minglet som SKH arrangerade för film- och mediebranschen i slutet av festivalveckan. Då passade Lina Persson, Costanza Julia Bani och Lena Kempe på att berätta lite om Linas forskningsprojekt, klimatkalkylatorn ELSA. Sedan minglade dem tillsammans med Heidi Paatere Möller och Åsa Edenroth från SKH:s mycket omtyckta – och i vissa kretsar berömda – kommunikationsavdelning. Fotograf: Heidi Paatere Möller.

Här kan du läsa mer: SKH på Tempo dokumentärfestival 2023

SKH-mingel-2.jpg

SKH-mingel-3.jpg

SKH-mingel-5.jpg