Antagning till programmet sker i flera steg. I ett första steg bedöms de sökandes behörighet. Finns det fler behöriga sökande än antal platser på programmet görs ett urval.
Urval sker baserat på inskickat material samt intervjuer. Intervjuerna sker på distans via Zoom. Bedömningen görs av en antagningsgrupp som samt en studentrepresentant. Studentrepresentanten har yttranderätt men inte beslutsrätt.
Tidplan för antagningen
Sista dagen att lämna in ansökan är den 15 januari kl. 23.59.
Intervjuer steg 1: vecka 11
Intervjuer steg 2: vecka 12
Bedömning av behörighet
Bedömningen av behörighet är indelad i två delar:
A. Den grundläggande behörigheten och de akademiska kraven i särskild behörighet dvs. kandidatexamen, konstnärlig kandidatexamen och betyg i Engelska 5 eller motsvarande. Eventuell ansökan om reell kompetens granskas av en speciellt utsedd lärare.
B. Bedömning av det särskilda behörighetskravet Godkänt behörighetsprov som visar konstnärlig förmåga i skådespelarkonst.
Behörighetsprov
Behörighetsprovet som visar konstnärlig förmåga i skådespelarkonst bedöms av en antagningsgrupp. Bedömningen baseras på det inskickade materialet: arbetsprover, projektbeskrivning samt motiveringsbrev.
Antagningsgruppen bedömer nivån på den sökandes konstnärliga arbete genom att ta del av inskickade arbetsproverna i form av film, och/eller foto och/eller ljudfil och värderar:
- hantverksmässig nivå
- tydligheten i det konstnärliga uttrycket i arbetet
Utifrån projektbeskrivning och motiveringsbrev bedömer antagningsgruppen den sökandes artikulationsförmåga baserat på:
- motivationen till att söka till programmet
- förväntningar på studierna inom programmet
- projektidéns tydlighet och relevans i relation till programmet
- projektets möjliga utmaningar
- kontextualisering av projektet inom scenkonstfältet
- förslag på dokumentation av projektet
Bedömning av behörighetsprovet relaterar till kriterierna för de båda delarna i provet. Den sökande måste ha godkänt i båda delar för att bli godkänd på behörighetsprovet.
Betygsskalan för bedömningarna är:
Godkänt: Den sökande visar den efterfrågade förmågan
Underkänt: Den sökande visar inte den efterfrågade förmågan
Urval
Den här delen av antagningsprocessen består av intervjuer med antagningsgruppen. Den sökande får tillfälle att mer utförligt beskriva sin praktik och sitt projekt. Antagningsgruppen kommer att fokusera på den sökandes konceptuella, estetiska och teoretiska intressen, samt förväntningar och visioner för två års masterstudier. Bedömning görs utifrån intervjun såväl som inlämnat material.
Bedömningskriterier
- Den sökandes gestaltande förmåga
- Den sökandes förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen
- Bedömningen ska göras på konstnärlig grund
Viktigt att veta
Som sökande får du kontinuerligt information om du går vidare till nästa steg eller inte och hur du i så fall behöver förbereda dig. All korrespondens sker i ansökningssystemet Varbi via den e-postadress som du använde i din ansökan. Du har själv ansvar för att bevaka din e-post inklusive din skräppost-inkorg så att du inte missar viktig information från oss!