Koreografi - master
Information
Ansök

Koreografi - master

Masterprogrammet i koreografi består av två års heltidsstudier på avancerad nivå. Programmet är praktikbaserat och forskningförberedande och leder till en konstnärlig masterexamen.

Masterprogrammet i koreografi skapar en miljö för inlärning, forskning och skapande processer samt för utveckling av koreografiska praktiker. Genom att diskutera och analysera olika uppfattningar om kropp och rörelse har programmet siktet inställt på problemorientering. Kopplingar mellan koreografi och sociala, etiska samt politiska frågor uppmärksammas.
 

Masterprogrammet i koreografi

Vårt tvååriga masterprogram i koreografi ges på Engelska. Programmet startade 2008 och har spelat en viktig roll i utvecklingen av dans och koreografi i Sverige och internationellt, särskilt när det gäller interaktionen mellan teori och praktik.

Under de senaste åren har programmet intresserat sig för den komplexa dynamiken mellan konst, det civila samhället och allmänheten och tar kritiskt upp frågan om agens i relation till koreografi. Programmet är internationellt, men betonar också vikten av lokala relationer och förankring. Tidigare programledare är: Frédéric Gies, Jefta van Dinther, Mårten Spångberg och Jens Östberg.

 

 • Läs mer om utbildningen

  Utbildningen äger rum, dels på schemalagd tid, dels i samband med individuella och kollektivt självorganiserade aktiviteter. Teoretiska och koreografiska praktiker går hand i hand och betraktas som varandras förlängningar.

  De tematiska inlärningsprocesserna innefattar praktisk/konstnärlig, metodologisk och teoretisk kunskap och forskning, samt ämnesövergripande möten med andra konstnärliga och vetenskapliga kunskapsområden. 

   

 • Behörighet

  Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå (en Kandidatexamen, eller motsvarande), samt

  Särskild behörighet

  • Engelska 5, eller motsvarande,
  • Godkänt arbetsprov som visar egen erfarenhet av koreografiskt arbete,
  • Godkänt behörighetsprov som visar konstnärlig förmåga i koreografi


  Programmet ges på engelska, kunskaper i svenska är inte nödvändigt.

  Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för programmet kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Läs mer om hur du visar din behörighet.

   

 • Värdefulla förkunskaper

  Du behöver ha scenkonstnärlig bakgrund och kunskap om dansfältets nuvarande utveckling.

 • Så här söker du

  När utbildningen är öppen för ansökan söker du via vårt webbaserade ansökningssystem. Du kommer in i systemet genom att klicka på knappen "Ansök" på den här sidan.

  Vi tar enbart emot ansökningar/intyg via ansökningssystemet, inte via mejl eller vanlig post.

  Sök i tid

  Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdagen. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

  Se den engelska sidan för programmet:

  Choreography - Master
   

  Bekräftelse på din ansökan

  När du har skickat in din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett.

  Om du inte får ett bekräftelsemejl så titta i första hand i ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten för ansökningssystemet:
  E-post: support@varbi.com

  Tekniska problem med din ansökan?

  E-post: support@varbi.com

  Telefon: 0520-58 00 50 (helgfria vardagar 08:30–12.00 och 13.00–16:30).

 • Efter sista ansökningsdag

  Se den engelska sidan för programmet:

  Choreography - Master

   

 • Anmälnings- och studieavgifter

  Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

  Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning. SKH har vissa möjligheter att utdela stipendier som täcker hela eller delar av studieavgiften.

  Om du är skyldig att betala anmälningsavgift  måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos oss senast sista ansökningsdag för att vi ska kunna behandla din ansökan. Om vi inte har fått inbetalningen senast sista anmälningsdag kommer vi inte att gå vidare med din ansökan.

  Studieavgiften för Masterprogrammet i koreografi med start hösten 2020: 175 900 SEK per termin och 703 600 SEK för hela programmet.

  Stipendier för att täcka studieavgiften.

  Om du är studieavgiftsskyldig kan du ansöka om att få ett stipendium som täcker studieavgiften för din utbildning. Stipendiet täcker enbart studieavgiften och inga privata kostnader under studietiden. Observera att du måste betala anmälningsavgift om 900 SEK (ej återbetalningsbar).

  Här kan du läsa mer om anmälnings- och studieavgifter, hur du betalar och hur du ansöker om studieavgiftsstipendium.

Relaterat

Liknande utbildningar