Richard Strauss - operaröstens mästare - fristående kurs
Information
Ansök

Richard Strauss-operaröstens mästare – öppen för sen anmälan

Det här är en kurs för dig som är intresserad tonsättaren Richard Strauss och hans operor.

Kursen är öppen för sen anmälan

Sen anmälan innebär att det fortfarande är möjligt att söka kursen, att ansökningarna bedöms i den ordning de kommer in och att platserna fylls vartefter. Se till att skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Vill du titta närmare på en av 1900-talets mest komplexa gestalter i operavärlden – Richard Strauss? Vill du sätta dig in i hans olika kompositionsperioder, med banbrytande verk som Elektra, Salome och Rosenkavaljeren? Då ska du söka kursen Richard Strauss-operaröstens mästare, där vi ger oss in i Strauss operavärld från olika perspektiv så som sångrösterna, kompositionen och det historiska sammanhanget.

Det spelar ingen roll om du är en nyfiken operaentusiast eller yrkesverksam inom fältet - kursen kommer att ge dig chans till fördjupning och att möta olika perspektiv på Strauss operakonst.

 • Läs mer om utbildningen

  Kursen läses på halvtid.

  Undervisningen sker i form av föreläsningar och seminarier 6 måndagar mellan kl 17.30–20.00. Kursen avslutas med att du skriver en kort uppsats om någon av de frågeställningar i kursen som särskilt väckt ditt intresse. Kursen ges på distans och seminarierna genomförs online.

 • Behörighet

  Grundläggande behörighet för studier på grundnivå. 

  Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för kursen kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Läs mer om hur du visar din behörighet.

 • Värdefulla förkunskaper

 • Så här söker du

  Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdag. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

  Så här söker du:

  Vid sen anmälan:

  Anmäl dig till kursen antagning.se Behöriga sökande antas i turordning till dess att platserna är fyllda.

  OBS! läs igenom instruktionerna nedan innan du skickar in din ansökan.

  1. Anmäl dig till kursen antagning.se 
   Sista ansökningsdag: 17 april 2023. 
  2. Styrk din behörighet till antagning.seKontrollera att dina meriter för att styrka din behörighet finns på antagning.se. Om dina meriter inte syns på ”Mina sidor”, så behöver du ladda upp dem där: antagning.se/Mina sidor/Meriter/Dokumentuppladdningar
   Sista dag att komplettera med behörighetsgivande meriter: 17 april 2023.
    

  Övriga viktiga datum

  • 2 maj 2023 - Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse (läs mer under rubriken Anmälnings- och studieavgifter).
  • 12 juli 2023 - Antagningsbesked. Publiceras på Mina sidor på antagning.se.
  • 21 juli 2023 - Sista svarsdag

 • Efter sista ansökningsdag

  Om det finns fler behöriga sökande än utbildningsplatser sker ett urval. Vid urval till kursen ska platserna fördelas enligt följande: 1/3 betyg, 1/3 högskoleprov och 1/3 högskolepoäng.

 • Anmälnings- och studieavgifter

  Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

  Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning. SKH har vissa möjligheter att utdela stipendier som täcker hela eller delar av studieavgiften.

  Om du är skyldig att betala anmälningsavgift måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos Universitets- och högskolerådet (www.antagning.se) senast det datum som anges för att de ska kunna behandla din ansökan. Om de inte har fått inbetalningen senast sista betalningsdag kommer de inte att gå vidare med din ansökan.

  Studieavgift för kursen är 75 000 SEK för studenter från tredje land.

  Här kan du läsa mer om studieavgiften samt om hur du betalar den.