Koreografi - fristående kurs
Information
Ansök

Koreografi - fristående kurs

En kurs för dig som är verksam inom dans, konst eller något område som gränsar till konst. Du vill få verktyg för att kunna inkludera en koreografisk diskurs i ditt konstnärliga arbete eller praktik. Kursens fokus ligger på koreografiska metoder och praktiker.

Kursen är öppen för sen anmälan

Sen anmälan innebär att det fortfarande är möjligt att söka kursen, att ansökningarna bedöms i den ordning de kommer in och att platserna fylls vartefter. Se till att skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Information om kursen

Kursen ger dig en introduktion till olika koreografiska metoder och praktiker genom möten med verksamma inom dans och koreografi. 

Du får undersöka och experimentera med olika koreografiska verktyg och metoder genom din praktik.

Du kommer också ges möjlighet att utveckla egna koreografiska verktyg och metoder och att applicera dem på ditt eget koreografiska arbete.

Kursen innehåller praktiska workshops, föreläsningar, seminarium, eget arbete, handledning av eget arbete samt läsande och skrivande.

Lärare

Kursansvarig är Annika Notér Hooshidar. Du kommer också får möta andra lärare från SKH och externa gästlärare. 

  • Läs mer om utbildningen

     

     

     

  • Behörighet

    Grundläggande behörighet för studier på grundnivå (inklusive Engelska 6) samt

    Särskild behörighet

    • Minst 60 hp inom ett konstområde/område angränsande till konst, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

    Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för kursen kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

    Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

    Läs mer om hur du visar din behörighet.

  • Värdefulla förkunskaper

    Utöver den behörighet som krävs för kursen är det värdefullt om du har andra förkunskaper såsom vana att självständigt organisera och driva ditt arbete samt erfarenhet av att arbeta i grupp.

  • Så här söker du

    Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdag. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

    Ansök till kursen via antagning.se 

    Du ansöker till kursen i två steg

    1. Anmäl dig till kursen på antagning.se                    
      Kursen är öppen för sen anmälan.
      OBS! Välj "Höst 2023" för din sökning.

      Styrk din behörighet till antagning.se
      Kontrollera att dina meriter för att styrka din behörighet finns på antagning.se. Om dina meriter inte syns på ”Mina sidor”, så behöver du ladda upp styrkande dokumentation. Det gör du på antagning.se under Mina sidor/Meriter/Dokumentuppladdningar.
      Sista dag att komplettera med behörighetsgivande meriter: 2 maj 2023.
    2. Lämna in arbetsprov via antagning.se (enligt instruktioner nedan).
    3. Sista dag att lämna in arbetsprov via antagning.se: 17 april 2023

     

    Instruktioner för arbetsprov

    Om det är fler behöriga sökande än utbildningsplatser sker ett urval. Du behöver ladda upp följande arbetsprover via antagning.se för att delta i ett eventuellt urval för den här kursen:

    •  Ditt CV, här listar du utbildning, yrkeserfarenheter och för kursen andra relevanta erfarenheter som du vill visa.
    • intyg/betyg som styrker ditt cv

     

    Viktiga datum för din ansökan

    Sista ansökningsdag: 17 april 2023
    OBS! Välj "Höst 2023" för din sökning!

    - Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse: 2 maj 2023 (se Anmälnings- och studieavgifter längre ner på denna sida).

    Antagningsbesked: Publiceras på Mina sidor på antagning.se 12 juli 2023.

    Sista svarsdag: 21 juli 2023.

     

     

  • Efter sista ansökningsdag

    Om det finns fler behöriga sökande än utbildningsplatser på fristående kurs, så gör vi ett urval bland er som sökt. Urvalet görs baserat på de sökandes meriter från högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet

  • Anmälnings- och studieavgifter

    Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

    Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning. SKH har vissa möjligheter att utdela stipendier som täcker hela eller delar av studieavgiften.

    Om du är skyldig att betala anmälningsavgift måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos Universitets- och högskolerådet (www.antagning.se) senast det datum som anges för att de ska kunna behandla din ansökan. Om de inte har fått inbetalningen senast sista betalningsdag kommer de inte att gå vidare med din ansökan.

    Studieavgift: 49 500 SEK för student från tredjeland.

    Här kan du läsa mer om studieavgiften samt om hur du betalar den.