Kleinteknik - fristående kurs
Information
Ansök

Kleinteknik™ - fristående kurs

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att utveckla metoder för en fördjupning av konstnärliga och/eller didaktiska praktiker.

Kursen syftar till att du, genom lärarledd undervisning, praktiskt utförande av Kleinteknik™, samtal, diskussioner och skriftliga reflektioner, ges en grund i Kleinteknik™ som metod till en kroppslig process.

Lärare

Karin Munters Jameson utbildade sig i Sverige där hon har en kandidatexamen i danspedagogik från Danshögskolan 1984. Hon vidareutbildade sig i New York på Merce Cunningham Dance Foundation för Karen Levey, Emma Devine, Irene Hulktman med flera. 1993 började hon studera Kleinteknik ™ för Barbara Mahler och Susan Klein. Karin gick på det första lärarprogrammet och blev certifierad lärare i Kleinteknik ™ år 2000. Hon har undervisat och frilansat i mer än 30 år och är sedan 2010 lektor i modern och nutida dans på Stockholms konstnärliga högskola. Hon är även en återkommande gästlärare vid TeaK (Helsingfors), Cullbergbaletten (Stockholm), Ballet de Lorraine (Nancy), Danscentrum (Stockholm), JAA (Reykavik) med flera i Sverige och Europa.

Foto: Erika Lundqvist.

Schema

Vecka 43: torsdag 26 oktsöndag 29 okt

Vecka 46: fredag 17 novsöndag 19 nov

Vecka 48: fredag 1 decsöndag 3 dec

Tider

Torsdagar och fredagar, kl.13.3017.00

Lördagar och söndagar, kl. 10.0013:30

 • Läs mer om utbildningen

  Så här beskriver Susan Klein tanken och syftet med Kleinteknik™:

  The mission of Klein Technique™ is to teach people, dancers and non-dancers, to move properly through connecting their bodies to the floor, to the space, and to its many parts, to form a formidable whole. We are working with, and are interested in, deep changes in each individual’s movement patterns, which will become integrated, into their entire being. The goal is to teach movement from an individual perspective of internal knowing and understanding. The aim is toward maximum physicality in function and overall health.

 • Behörighet

  Grundläggande behörighet för studier på grundnivå (med undantag för svenska 1, 2 och 3 och engelska 6) eller motsvarande

  Särskild behörighet:

  7,5 hp inom dans eller motsvarande erfarenhet av scenisk och/eller pedagogiskt konstnärligt arbete med kroppen som verktyg. 

  Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för kursen kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Läs mer om hur du visar din behörighet.

 • Värdefulla förkunskaper

  Kursen vänder sig till dig som har en bakgrund som till exempel dansare, danspedagog, mimare, skådespelare och cirkusartist.

 • Så här söker du

  Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdag. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

  OBS! läs igenom instruktionerna nedan innan du skickar in din ansökan.

  1. Anmäl dig till kursen på antagning.se

  Sista ansökningsdag: 17 april 2023
  OBS! Välj "Höst 2023" för din sökning.

  2. Styrk din behörighet till antagning.se

  Kontrollera att dina meriter för att styrka din behörighet finns på antagning.se.

  Om dina meriter inte syns på ”Mina sidor”, så behöver du ladda upp dem där: antagning.se/Mina sidor/Meriter/Dokumentuppladdningar

  Sista dag att komplettera med behörighetsgivande meriter: 2 maj 2023.

  3. Lämna in arbetsprov via antagning.se 

  Du behöver ladda upp följande arbetsprover för att delta i urvalet för den här kursen:

  • Motiveringsbrev max en halv A4-sida (1500 tecken)
  • Ditt CV, här listar du utbildning, yrkeserfarenheter och andra relevanta erfarenheter som du vill visa

  Du laddar upp dokumenten på antagning.se/Mina sidor/Meriter/Dokumentuppladdningar. Sista dag att lämna in arbetsprov via antagning.se: 17 april 2023

   

  Viktiga datum för din ansökan

  Sista ansökningsdag: 17 april 2023
  OBS! Välj "Höst 2023" för din sökning!

  - Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse: 2 maj 2023 (se Anmälnings- och studieavgifter längre ner på denna sida).

  Antagningsbesked: Publiceras på Mina sidor på antagning.se 12 juli 2023.

  Sista svarsdag: 21 juli 2023.

 • Efter sista ansökningsdag

  Om det finns fler behöriga sökande än antal platser sker ett urval. Urvalet görs genom en samlad bedömning av inskickade meriter.

 • Anmälnings- och studieavgifter

  Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

  Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning. SKH har vissa möjligheter att utdela stipendier som täcker hela eller delar av studieavgiften.

  Om du är skyldig att betala anmälningsavgift måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos Universitets- och högskolerådet (www.antagning.se) senast det datum som anges för att de ska kunna behandla din ansökan. Om de inte har fått inbetalningen senast sista betalningsdag kommer de inte att gå vidare med din ansökan.

  Studieavgiften för kursen för studenter från tredjeland: 49 500 SEK.

  Här kan du läsa mer om studieavgiften samt om hur du betalar den.