Hälsa och hållbarhet i dans I - fristående kurs
Information
Ansök

Hälsa och hållbarhet i dans I - fristående kurs

Vill du bidra till en stimulerande och hälsosam arbetsmiljö för klassiska dansare och balettstuderande? Nu har du chansen när SKH ger en den nya kursen Hälsa och hållbarhet i dans under våren 2023.

I vår nya kurs Hälsa och hållbarhet i dans ges du möjlighet att reflektera över och formulera din undervisning/coaching genom kursens teman som ledarskap, feedback, lektionsdesign samt forskningsbaserat lärande i dans/klassisk balett.

Det kollegiala utbytet mellan er kursdeltagarna ges stort utrymme. Där får du chans att skapa nätverk, dela din erfarenhet och ta del av andras!

Kursen är för dig som har en gedigen utbildning och yrkesverksamhet inom klassisk balett, och som söker tillfällen att diskutera danstraditionen i relation till samtid/framtid. Du vill också formulera dig kring hållbarhet och hälsa inom fältet och dela och utveckla metoder för undervisning/förmedling av balett.

Kursen är fristående med en del av samarbetet med GIH (Gymnastik och Idrottshögskolan), som under hösten 2022 genomför två profilkurser för samma målgrupp inom danspsykologi och anatomi och fysiologi.

Kursansvarig

Madelaine Daneberg, lektor i balett vid SKH Danspedagogik

 • Läs mer om utbildningen

  Kursen har två delkurser på vardera 7,5 hp och tillsammans löper de på halvfarts studier under våren 2023 vecka 4 till vecka 24.

  Kursen löper till största delen på Zoom, med inspelade föreläsningar och seminarier.

  Under v. 11 möts vi under tre dagar på SKH i syfte att pröva/dela material och reflektera över ledarrollen.

  Halva kurspoängen utövas inom din egen praktik, dvs din undervisning/danskontext, där du prövar att omsätta kursinnehållet och där du bearbetar dina erfarenheter i ett underlag för din portfolio.

  Kursen ges på engelska och är möjlig att söka internationellt.

 • Behörighet

  Grundläggande behörighet:

  för studier på grundnivå med undantag från Svenska 1, 2, 3.


  Särskild behörighet:
  Gymnasieexamen i klassisk balett samt 120 hp i klassisk balett eller motsvarande reell kompetens

  Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för kursen kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Läs mer om hur du visar din behörighet.

 • Värdefulla förkunskaper

 • Så här söker du

  Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdag. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

  Så här söker du

  OBS! läs igenom instruktionerna nedan innan du skickar in din ansökan.

  1. Anmäl dig till kursen på antagning.se
  Sista ansökningsdag: 17 oktober 2022

  2. Styrk din behörighet till antagning.se
  Kontrollera att dina meriter för att styrka din behörighet finns på antagning.se. Om dina meriter inte syns på ”Mina sidor”, så behöver du ladda upp dem där: antagning.se/Mina sidor/Meriter/Dokumentuppladdningar

  Sista dag att komplettera med behörighetsgivande meriter: 1 november

   

  Övriga viktiga datum

  • 1 november 2022 - Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse (läs mer under rubriken Anmälnings- och studieavgifter).
  • 9 december 2022 - Antagningsbesked. Publiceras på Mina sidor på antagning.se.
  • 19 december 2022 - Sista svarsdag

 • Efter sista ansökningsdag

  Platsgaranti för behöriga sökande. Inget urval kommer alltså göras.

 • Anmälnings- och studieavgifter

  Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

  Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning. SKH har vissa möjligheter att utdela stipendier som täcker hela eller delar av studieavgiften.

  Om du är skyldig att betala anmälningsavgift måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos Universitets- och högskolerådet (www.antagning.se) senast det datum som anges för att de ska kunna behandla din ansökan. Om de inte har fått inbetalningen senast sista betalningsdag kommer de inte att gå vidare med din ansökan.

  Studieavgiften är 97 500 SEK för studenter från tredje land.

  Här kan du läsa mer om studieavgiften samt om hur du betalar den.