Startsida
Program och kurser
Dansdidaktik i samtiden

Dansdidaktik i samtiden

Kursen vänder sig till dig som arbetar med, eller vill arbeta med, dansundervisning och som vill utveckla din undervisningspraktik utifrån normkreativa, dekolonialiserande och samtida perspektiv.

Den här kursen syftar till att öka din förmåga att arbeta med dansundervisning i olika kontexter, med olika syftesformuleringar och utifrån olika perspektiv.

Den syftar också till att öka din kunskap om och förståelse för dansundervisning i relation till internationella sammanhang och samtida och framtida samhälleliga aspekter.

Vi problemtiserar och granskar kritiskt dans och dansundervisning och utmanar och utvecklar praktiken genom ett utforskande förhållningssätt.

Kursen bygger på praktisk och teoretisk lärarledd undervisning i kombination med eget arbete och samarbete med kurskamrater.

Undervisningen sker i form av praktiska lektioner, föreläsningar, seminarier, diskussioner, samarbeten och presentationer, både på Zoom och på gemensam lärplattform.

Distansundervisningen kommer att ha närmast möjliga koppling till övrig undervisning i danspedagogik på SKH genom den lärarledda undervisningen och genom delaktighet i andra aktiviteter inom danspedagogik och andra ämnen på SKH, exempelvis i form av digital seminarieserie och streamade föreställningar.

Innehåll

Dansundervisningspraktik, danspraktik, didaktikundervisning och teoretiska perspektiv presenterade genom föreläsningar och seminarier, reflektioner och diskussioner kring samhälleliga, didaktiska och konstnärliga perspektiv samt kollegiala processer. Muntliga, praktiska och skriftliga uppgifter ingår.

Information

Studieperiod: 1 september 2025–18 januari 2026

Utbildningens omfattning: 30 hp

Huvudsakligt undervisningsspråk: Engelska

Studieort: Distans

Studietakt: 100 %

Ämnesenhet: Danspedagogik

Ansökningsperiod: 17 mars 2025–15 april 2025

Utbildningsplan/kursplan:Ladda ner

Kursansvarig lärare Katarina Lundmark

Anmäl dig till våra nyhetsbrev
Hitta folk
SKH Play

Telefon växel: 08-49 400 000
Allmän information: info@uniarts.se
Utbildningsfrågor: studieinfo@uniarts.se
Frågor om vår forskarutbildning: phdpositions@uniarts.se