Information
 

Examenspresentationer 2022

2022-05-05

Välkommen att fira skapande, berättande och konstnärligt utforskande med 2022 års examensstudenter på Stockholms konstnärliga högskola (SKH)!

I maj är vårt kalendarium sprängfullt av examensföreställningar och andra redovisningar. 

Passa på att möta framtidens stjärnor inom cirkus, danspedagogik, koreografi, mimskådespeleri, film, media, scenkonst och opera.

Examensstudenterna bjuder in till cirkusakter, teater- och dansföreställningar, expositioner i film och media och en operakonsert. Genom dem får vi glimtar av studenternas spännande resor in i framtiden och fortsatta konstnärskap och yrkesliv.

Vi ses på SKH eller någon av annan av alla de scener vi samarbetar med under våren!

Stöd till humanitär hjälp

På SKH har vi fri entré till alla vårens evenemang (utom cirkusföreställningen Closing acts), men vill uppmärksamma behovet av humanitär hjälp till Ukraina. Vi skulle uppskatta om du vill skänka en slant till FN:s flyktingorgan UNHCR swish 900 16 45, Röda Korset swish 900 80 95 – för akutinsamling Ukraina swish 900 80 79 eller Läkare utan gränser swish 900 60 32. 

SKH:s examenspresentationer våren 2022

ScenEx300x240.png

Scenex22

Scenex22 är samlingsnamnet på årets elva examensproduktioner i scenkonst. En del spelar på SKH nu, medan andra görs i samarbete med externa scener. 

April-maj på SKH och andra scener

machor_300x240.jpg

MA Koreografi: Examenspresentationer

Tio masterarbeten om vad koreografi kan vara och göra, presenteras på SKH och på Weld. 

10-22 maj på SKH och på Weld

Web 300x240px (72dpi).jpg

Closing acts

2022 års avgångsklass på kandidatprogrammet i cirkus bjuder in till Closing Acts, ett sista steg innan de tar klivet ut på den professionella arenan och turnerar världen runt. TIllsammans har de skapat en examensföreställning som utforskar styrkan och nyanserna i nutida cirkus genom sina olika discipliner. 

18-22 maj på SKH Cirkushallen

filmmediaexpo22_300x240.jpg

FilmMediaExpo22

Filmvisningar, expositioner och samtal  med masterstudenter i Animation, Art of Impact och Dokumentära processer. 31 maj-2 juni på SKH och Filmhuset

eamensföreställning IDP 550x560.jpg

Examensföreställning Danspedagogik

Examensstudenterna på kandidatprogrammet i danspedagogik och ämneslärarprogrammet i dans bjuder in till gemensam examensföreställning! Varmt välkomna till SKH Brinellvägen 58, 28 maj. 

28 maj på SKH Brinellvägen 58

Gavle-Teater-En-afton-pa-Operan-300x240.jpg

Operapärlor

Välkomna till en afton på Gävle Teater med examensstudenter från SKH Opera och Gävle Symfoniorkester. Se och hör examensstudenterna i början av sina karriärer, på väg ut i den internationella operavärlden. 

10-11 juni på Gävle Teater

 

Examensevenemang som redan ägt rum:

Festfolk-Lanseringsbild-Staffan-Kolhammar_Foto_Anna Ukkonen_300x240.jpg

Festfolk

Mimskåndespeleristudenterna spelade examensföreställningen Festfolk, i regi av Anne Jonsson, för fulla salonger på SKH tidigare i vår. Nu kan du se den inspelade versionen här!

Samtida cirkuspraktiker

Masterstudenterna i Samtida cirkuspraktiker passade på att presentera sina examensarbeten under festivalen CirkusMania tidigiare i år, där de ställde frågan "How Now Circus?". Läs mer här. 

Examensklasser 2022

Kandidat

Ämeslärare

Master