Verismen - operans osminkade verklighet - fristående kurs - restplatser finns!
Information

Verismen - operans osminkade verklighet - Fristående kurs - Restplatser finns!

Är du intresserad av opera och musikhistoria? Vill du fördjupa dig i en av operahistoriens mest nytänkande och kreativa perioder? Vill du undersöka hur tonsättare som Puccini, Leoncavallo och Mascagni tänkte när de skulle ge liv åt dåtidens osminkade verklighet på operascenen?

Vad betyder det att restplatser finns?

Restplatser innebär att det fortfarande är möjligt att söka kursen, att ansökningarna bedöms i den ordning de kommer in och att platserna fylls vartefter. Vänligen observera att ansökan därför kan komma att stängas innan det datum som står angivet inne i ansökningssystemet (efter att du har tryckt på den gröna Ansök-knappen). Se till att skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Kursbeskrivning

Undrar du över hur det kommer sig att klassiker som Puccinis La Bohème eller Mascagnis Cavalleria Rusticana fortfarande talar till människor år 2020?  Vill du veta mer om hur viljan att skildra vanliga människors liv, död och passioner födde ett nytt sätt att sjunga opera?

Då ska du söka till kursen Verismen, operans osminkade verklighet, som ges på Insitutionen för opera, hösten 2020. 

Du kommer att fördjupa dig i flera olika operor i veristisk stil. I seminarier möter du operakonstnärer och kan diskutera stil och tolkningsmöjligheter.

Vi träffas på måndagkvällar kl 17.30 -20.00 vid 7 tillfällen under hösten mellan vecka 40 och 50.

Kursansvarig: Christine Morgan

 • Läs mer om utbildningen

  Du kommer att fördjupa dig i flera olika operor i veristisk stil. I seminarier möter du operakonstnärer och kan diskutera stil och tolkningsmöjligheter.

  Vi träffas på måndagkvällar kl 17.30 -20.00 vid 6 tillfällen under hösten mellan vecka 40 och 50. Seminarierna ges på distans via digital plattform och/eller på Institutionen för opera.

  Kursansvarig: Christine Morgan

 • Behörighet

  Grundläggande behörighet för studier på grundnivå.

  Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för kursen kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Läs mer om hur du visar din behörighet.

 • Värdefulla förkunskaper

 • Så här söker du

  När utbildningen är öppen för ansökan söker du via vårt webbaserade ansökningssystem. Du kommer in i systemet genom att klicka på knappen "Ansök" på den här sida. Vi tar enbart emot ansökningar/intyg via ansökningssystemet, inte via mejl eller vanlig post.

  Sök i tid

  Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdag. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

  Dokumentation som visar att du uppfyller grundläggande behörighet för högskolestudier

  • Ladda upp din gymnasieexamen/ditt slutbetyg från gymnasiet som visar att du uppfyller grundläggande behörighet för högskolestudier. OBS! att vi inte accepterar utskrifter från Antagning.se.
  • Saknar du betyg från gymnasiet kan du ansöka om validering av reell kompetens.

  Övrig dokumentation som behövs för antagningsprocessen

  • Ditt CV, här listar du utbildning, yrkeserfarenheter och andra relevanta erfarenheter som du vill visa
  • intyg/betyg som styrker för kursen relevanta delar av ditt CV.

  Bekräftelse på din ansökan

  När du har skickat in din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett.

  Om du inte får ett bekräftelsemejl så titta i första hand i ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten för ansökningssystemet:
  E-post: support@varbi.com

  Tekniska problem med din ansökan?

  E-post: support@varbi.com

  Telefon: 0520-58 00 50 (helgfria vardagar 08:30–12.00 och 13.00–16:30)

 • Efter sista ansökningsdag

  Om det finns fler behöriga sökande än utbildningsplatser sker ett urval. Urval till kursen görs genom en samlad bedömning av inlämnade ansökningshandlingar.

 • Anmälnings- och studieavgifter

  Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

  Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning.

  Om du är skyldig att betala anmälningsavgift  måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos oss senast sista ansökningsdag för att vi ska kunna behandla din ansökan. Om vi inte har fått inbetalningen senast sista anmälningsdag kommer vi inte att gå vidare med din ansökan.

  Studieavgift: 72 000 SEK för student från tredje land.

  Här kan du läsa mer om anmälnings- och studieavgifter, hur du betalar och hur du ansöker om studieavgiftsstipendium.