Operabygge med barn och unga, med inriktning mot kulturskolan
Information

Operabygge med barn och unga, med inriktning mot kulturskolan - Fristående kurs - Restplatser finns!

Den här kursen vänder sig till dig som är konstnär inom operafältet och vill undervisa och entusiasmera barn och unga för musikteater.

Vad betyder det att restplatser finns?

Restplatser innebär att det fortfarande är möjligt att söka kursen, att ansökningarna bedöms i den ordning de kommer in och att platserna fylls vartefter. Vänligen observera att ansökan därför kan komma att stängas innan det datum som står angivet inne i ansökningssystemet (efter att du har tryckt på den gröna Ansök-knappen). Se till att skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Beskrivning

Med utgångspunkt i operakonstens byggstenar; text, musik, röst och rörelse bygger vi tillsammans med barn och unga en liten musikdramatisk föreställning. 

Kursen innehåller praktiska moment som operaimprovisation, dramaturgiska grunder och regimetoder samt teoretiska delar som operahistoria och reflekterande seminarium om operakonsten.
 

 • Läs mer om utbildningen

  Med utgångspunkt i operakonstens byggstenar; text, musik, röst och rörelse bygger vi tillsammans med barn och unga en liten musikdramatisk föreställning. 

  Kursen innehåller praktiska moment som operaimprovisation, dramaturgiska grunder och regimetoder samt teoretiska delar som operahistoria och reflekterande seminarium om operakonsten.

  Kursen ges på halvfart med start vecka 43, sammanlagt 11 tillfällen under höstterminen 2020 med fortsättning vårterminen 2021. Kursen kommer troligen gå helger, fredag - söndag.

  Kursledare: Ulrika Tenstam.

 • Behörighet

  Grundläggande behörighet för studier på grundnivå samt

  Särskild behörighet:

  • 120 hp inom operafältet eller motsvarande

  Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för kursen kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Läs mer om hur du visar din behörighet.

 • Värdefulla förkunskaper

 • Så här söker du

  När utbildningen är öppen för ansökan söker du via vårt webbaserade ansökningssystem. Du kommer in i systemet genom att klicka på knappen "Ansök" på den här sidan. Vi tar enbart emot ansökningar/intyg via ansökningssystemet, inte via mejl eller vanlig post.

  Sök i tid

  Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdag. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

  1. Dokumentation som visar att du uppfyller grundläggande behörighet för högskolestudier
  • Ladda upp din gymnasieexamen/ditt slutbetyg från gymnasiet som visar att du uppfyller grundläggande behörighet för högskolestudier. OBS! att vi inte accepterar utskrifter från Antagning.se.
  • Saknar du betyg från gymnasiet kan du ansöka om validering av reell kompetens (se nedan).

   

  2. Dokumentation som visar att du uppfyller det särskilda behörighetskraven
  • Minst 120 hp inom operafältet

  Om du inte har högskolepoäng som krävs kan du ansöka om reell kompetens (se nedan).
   

  3. Specifika krav för kursen
  • Ditt CV, här listar du utbildning, yrkeserfarenheter och andra relevanta erfarenheter som du vill visa.
  • intyg/betyg som styrker relevanta delar av ditt cv.

  Bekräftelse på din ansökan

  När du har skickat in din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett.

  Om du inte får ett bekräftelsemejl så titta i första hand i ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten för ansökningssystemet:
  E-post: support@varbi.com

  Tekniska problem med din ansökan?

  E-post: support@varbi.com

  Telefon: 0520-58 00 50 (helgfria vardagar 08:30–12.00 och 13.00–16:30)

 • Efter sista ansökningsdag

  Om det finns fler behöriga sökande än utbildningsplatser sker ett urval. Urval till kursen görs genom en samlad bedömning av inlämnade ansökningshandlingar. Särskild hänsyn tas till erfarenhet/verksamhet med fokus på och anknytning till kursinnehållet.

 • Anmälnings- och studieavgifter

  Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

  Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning.

  Om du är skyldig att betala anmälningsavgift  måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos oss senast sista ansökningsdag för att vi ska kunna behandla din ansökan. Om vi inte har fått inbetalningen senast sista anmälningsdag kommer vi inte att gå vidare med din ansökan.

  Studieavgiften är 144 000 SEK för studenter från tredje land.

  Här kan du läsa mer om anmälnings- och studieavgifter, hur du betalar och hur du ansöker om studieavgiftsstipendium.