Dansdidaktik - Koreografi för barn och unga ur ett normkritiskt perspektiv
Information
Ansök

Dansdidaktik - Koreografi för barn och unga ur ett normkritiskt perspektiv - fristående kurs

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta med koreografi för och med barn och ungdomar.

Under kursen får du som student möjlighet att utveckla din konstnärliga förmåga att skapa koreografier för och med barn och ungdomar utifrån ett normkritiskt perspektiv.

Workshoppar, föreställningsanalys och ledarskapsteori samt eget arbete ingår i kursen. Du möter verksamma pedagoger samt en koreograf från fältet.

Kursledare: Elisabet Sjöstedt Edelholm 

 • Läs mer om utbildningen

  Måndagar och tisdagar 9.00-12.15 onsdagar, torsdagar och fredagar 13.30-17.00.

  Alla tider är inte lärarledda utan innefattar även tid för egna studier.

 • Behörighet

  Grundläggande behörighet för studier på grundnivå samt

  Särskild behörighet

  • Minst 30 hp dans eller motsvarande
  • Dans för barn och unga - didaktik 1, 10 hp och/eller Dans för barn och unga - didaktik 2, 7,5 hp eller motsvarande

  Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för kursen kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Läs mer om hur du visar din behörighet.

 • Värdefulla förkunskaper

 • Så här söker du

  Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdag. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

  Anmäl dig till kursenantagning.se
  Sista ansökningsdag: 19 April 2022

   

  OBS! Att nedanstående underlag för urval ska laddas upp i din ansökan på antagning.se  (Mina sidor/Meriter/Dokumentuppladdningar)

  1. Ladda upp ett CV där du listar de utbildningar, yrkeserfarenheter och andra relevanta erfarenheter
  2. intyg/betyg som styrker ditt CV

   

  Övriga viktiga datum för din ansökan

  • Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse: 3 maj 2022 (se Anmälnings- och studieavgifter längre ner på denna sida).
  • Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet: 21 juni 2022*
  • Publiceras på Mina sidor på antagning.se 12 juli 2022.

   *Du som går ut gymnasiet i ett EU/EES-land, Schweiz eller från IB/EB-programmet får komplettera med ditt gymnasiebetyg senast 5 juli. Andra kompletterande dokument ska du skicka in i samband med din anmälan. 

 • Efter sista ansökningsdag

  Om det finns fler behöriga sökande än utbildningsplatser på kursen så gör vi ett urval. Urvalet baserar vi på de sökandes meriter från högskoleutbildning och/samt arbetslivserfarenhet.

 • Anmälnings- och studieavgifter

  Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

  Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning. SKH har vissa möjligheter att utdela stipendier som täcker hela eller delar av studieavgiften.

  Om du är skyldig att betala anmälningsavgift måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos Universitets- och högskolerådet (www.antagning.se) senast det datum som anges för att de ska kunna behandla din ansökan. Om de inte har fått inbetalningen senast sista betalningsdag kommer de inte att gå vidare med din ansökan.

  Studieavgift: 32 500 SEK för student från tredje land.

  Här kan du läsa mer om studieavgiften samt om hur du betalar den.