Dansdidaktik med fokus mot yrkesinriktad dansutbildning - fristående kurs
Information
Ansök

Dansdidaktik med fokus mot yrkesinriktad dansutbildning - fristående kurs

Kursen vänder sig till lärare i dans med speciellt intresse för yrkesutbildningar inom fältet. Under kursen får du möjlighet att utveckla din förmåga att utforma undervisning i dans riktad mot yrkesverksamhet, generellt liksom genrespecifikt, samt möjlighet att diskutera och reflektera kring hur yrkesdansarrollen kan definieras.

Kursen kommer att behandla didaktiska metoder med fokus på dansteknik, konstnärligt uttryck, etik och yrkesprofession genom praktiskt arbete, föreläsningar, seminarier och workshops.

Några teman under kursen är tradition, didaktiska praktiker i samtid och framtid och konstnärliga diskurser.

Vi kommer att arbeta med genrerna klassisk balett, modern och nutida dans och street.

Kursledare är Katarina Lundmark och kursen är uppbyggd genom moment ledda av gästlärare.

 • Läs mer om utbildningen

  Kursen ges vecka 35 - 39.

  Kursen går måndag-fredag, lektionstid måndag+tisdag förmiddag och onsdag-fredag eftermiddag.

  Alla tider är inte lärarledda utan innefattar även tid för egna studier.

 • Behörighet

  Grundläggande behörighet för studier på grundnivå

  Särskild behörighet

  • Minst 30 hp dans eller motsvarande
  • Dansdidaktik 1, 7,5 hp eller motsvarande

  Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för kursen kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Läs mer om hur du visar din behörighet.

 • Värdefulla förkunskaper

 • Så här söker du

  Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdag. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

  Anmäl dig till kursen på antagning.se
  Sista ansökningsdag: 19 April 2022

   

  OBS! Att nedanstående underlag för urval ska laddas upp i din ansökan på antagning.se  (Mina sidor/Meriter/Dokumentuppladdningar)

  1. Ladda upp ett CV där du listar de utbildningar, yrkeserfarenheter och andra relevanta erfarenheter
  2. intyg/betyg som styrker ditt CV

   

  Övriga viktiga datum för din ansökan

  • Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse: 3 maj 2022 (se Anmälnings- och studieavgifter längre ner på denna sida).
  • Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet: 21 juni 2022*
  • Publiceras på Mina sidor på antagning.se 12 juli 2022.

   *Du som går ut gymnasiet i ett EU/EES-land, Schweiz eller från IB/EB-programmet får komplettera med ditt gymnasiebetyg senast 5 juli. Andra kompletterande dokument ska du skicka in i samband med din anmälan. 

 • Efter sista ansökningsdag

  Om det finns fler behöriga sökande än utbildningsplatser på fristående kurs sker urval. Urvalet sker efter de sökandes meriter från högskoleutbildning och/samt arbetslivserfarenhet.

 • Anmälnings- och studieavgifter

  Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

  Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning. SKH har vissa möjligheter att utdela stipendier som täcker hela eller delar av studieavgiften.

  Om du är skyldig att betala anmälningsavgift måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos Universitets- och högskolerådet (www.antagning.se) senast det datum som anges för att de ska kunna behandla din ansökan. Om de inte har fått inbetalningen senast sista betalningsdag kommer de inte att gå vidare med din ansökan.

  Studieavgift: 32 500 SEK för student från tredje land.

  Här kan du läsa mer om studieavgiften samt om hur du betalar den.