Intervju med en tidigare student

Stefan Hansen har läst kandidatutbildningen med inriktning scenkonstproducent. Han avslutade sina studier vårterminen 2017.

stefan_NY_170215_300.jpg

Vilken utbildning har du gått på SKH?

Scenkonstproducent, kandidatprogrammet.

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar?

Jag hade väldigt höga förväntningar, eftersom jag visste att jag ville gå just den här utbildningen redan efter studenten, men kom in först när jag var 25år. Mina förväntningar uppfylldes, det är ju något fantastiskt med utbildningens format; den lilla klassen om 4 studenter, institutionens utbildningar och samröret dom emellan, det erfarna kollegiet. Jag har haft stor glädje av min utbildning, både under tiden den pågick och nu i efterhand.

Vad har varit det bästa med utbildningen?

Jag växte som människa och som yrkesperson, jag fick många nya verktyg och metoder för min profession och mitt kontaktnät utökades markant.

Jag fick en ny riktning, utvecklade mina egenskaper som ledare och lärde mig mera om mig själv och min konstnärliga profil. Det var extra fint att få bli en del av en ny scenkonstgeneration och få vänner och inspiratörer för livet.
Jag tror utbildningen behöver få en större förankring i och utbyten med resten av Sverige och världen - Stockholm är fantastiskt men vi behöver bygga relationer och konstnärliga processer med andra platser i landet och i omvärlden.

Vad gör du nu?

 Jag är VD för nationalscenen Unga Klara i Stockholm.

Hur ser studentlivet ut?

Jag hade en fantastisk studenttid; jag jobbade en del vid sidan av som producent och konstnärlig rådgivare och engagerade mig i olika styrelser. I Stockholm finns dessutom ett så stort scenkonstutbud att det går att se en ny föreställning varje kväll!

Varför valde du SKH?

Det fanns och finns inga alternativ i Sverige.

Hur hittade du utbildningen?

En dramapedagog under min gymnasietid berättade om utbildningen.