Hur är det att läsa kandidatprogrammet i opera med inriktning sång?

Ella Morin går sitt andra år på kandidatprogrammet i opera med inriktning sång och svarar på några korta frågor.

Efter ditt första år på operautbildningen - har utbildningen uppfyllt dina förväntningar hittills?

Den har både uppfyllt och i många fall överträffat mina förväntningar. Det beror till stor del på de fantastiska lärare som jag har fått möjlighet att jobba med. De har så mycket kunskap och är intresserade av och ser alla studenter som individer, vilket har gett mig möjlighet att utvecklas på alla de områden jag måste behärska som operasångare.

 Ella_Morin_200.jpg
Ella Morin

Vad kommer ni göra under de två år som är kvar?

Vi kommer att fortsätta våra individuella processer i kurser som fokuserar både på process och färdigt resultat. Bland annat har vi ett samarbete med musiker och dirigenter från KMH i vår. Sista året vet vi mindre om, men en examensproduktion väntar i alla fall.

Vad har du för bakgrund?

Jag kommer ursprungligen Linköping. Jag har alltid sjungit och gick i musikklass i mellan- och högstadiet. I gymnasiet valde jag naturvetenskaplig linje och tänkte läsa vidare inom det området efter ett sabbatsår med sångstudier på folkhögskola. Men jag fastnade för sången och efter ett par år på folkhögskolan sökte jag till och kom in här.

Vad tänker du om livet efter examen?

Just nu ser jag framför mig att jag kommer att söka masterutbildningar och operastudios i Tyskland nästa år. Där ser arbetsmarknaden bättre ut!