Studentintervju

Beatrice Pourbagher Garcia läser kandidatutbildningen i filmproduktion.
Efter ditt första år på kandidatutbildningen i filmproduktion - har utbildningen uppfyllt dina förväntningar hittills?

Ett år har snart gått och jag känner mig ännu mer förväntansfull än när jag började. När jag fick beskedet att jag blivit antagen till StDH så försökte jag hålla förväntningarna nere. Jag ville börja med ett öppet sinne för att lära mig så mycket som möjligt. Det har funkat bra. Trots att jag känner igen och redan har gjort mycket av det vi lär oss, är det ännu mer jag inte har känt till och som jag nu får prova på. Dessutom är det fantastiskt att vi under samma tak har allt vi behöver för att genomföra projekt och sätta ihop ett komplett team.

Vad har du för bakgrund?

Min bakgrund inom film är bred. Min ingång är foto och sedan klipp. De senare åren har jag bland annat jobbat med dokumentär och som handledare i internationella projekt. Jag valde att söka produktion för jag kände att jag ville lära mig mer om processen i helhet, att ha ett övergripande ansvar.

Vad tänker du om livet efter examen?

Livet efter examen bjuder på så många möjligheter. Jag vet inte med säkerhet vad jag vill göra och fokusera på. Jag vet dock att det kommer klarna längre in i utbildningen. Just nu fokuserar jag på skolan och allt spännande vi lär oss här.

Få reda på mer om kandidatutbildningen i filmproduktion.