Inriktning Produktionsteknisk samordning

På den här sidan ser du hur du söker till Kandidatprogrammet i scenkonst, inriktning Produktionsteknisk samordning. Läs igenom anvisningarna noga.

""

Inriktning Produktionsteknisk samordning är en del av Kandidatprogrammet i scenkonst. Innan du gör din ansökan är det viktigt att du har läst informationen om hela programmet här.

Du ansöker till programmet via antagning.se här

Urvalsdokumentation att lämna in via Varbi:

Obs! Läs instruktionerna hur du lämnar in urvalsprover via Varbi på programmets sida här och under fliken "så här söker du".

Skriv en kort text där du: 

1. Berättar varför just du är intresserad av och har behov av en utbildning som Produktionsteknisk samordnare för scenkonst. 

2. Beskriv hur du i framtiden vill arbeta med produktionsteknisk samordning i den konstnärliga processen tillsammans med ett konstnärligt team.

3. Uppgift:

Den teater som du arbetar som produktionstekniska samordnare för överväger att köpa in en produktion till teatern. Den ska eventuellt även kunna åka på turné i det norrlandslän som din teater ligger i. Du får i uppgift att göra förplaneringen, men teatern vill att du är så diskret som möjligt, så därför kan du bara använda dig av den film som finns på SVT play när du gör din faktasammanställning. Här är länken till filmen du ska se:

Transplantation av och med Charlotte Engelkes, 1 timme 15 minuter: https://www.svtplay.se/video/KNwJBJk/transplantation

Din uppgift är att sammanställa och resonera kring:

  • All scen-, ljus- och ljudteknik som du identifierar och tror behövs för denna produktion. Ange antal och typ (märken och modeller är inte nödvändiga men vill du så får du även ange detta). Om du vill kan du även bifoga en skiss med placeringar som en fjärde sida i dokumentet.
  • Du ska även tänka på hur många personer som ingår i produktionen (aktörer på scenen samt teknisk personal runt scenen).
  • Hur stor scen som behövs för produktionen.
  • Slutligen ska du även resonera kring vad som behövs för att så miljövänligt som möjligt ta denna produktion på turné.

Hela texten (del 1, 2, 3) får vara max tre A4-sidor, eller max.1500 ord + en sida med skiss (frivilligt). Laddas upp som en pdf-fil i Varbi.

Skulle du ha problem med att ladda upp filerna, hör av dig till teknisk support i Varbi. E-post: support@varbi.com
Telefon: 0520-58 00 50 (helgfria vardagar 08.30–12.00 och 13.00–16.30).