Inriktning Mask- och perukdesign

På den här sidan ser du hur du söker till Kandidatprogrammet i scenkonst, inriktning Mask- och perukdesign. Läs igenom anvisningarna noga.

""

Inriktning Mask- och perukdesign är en del av Kandidatprogrammet i scenkonst. Innan du gör din ansökan är det viktigt att du har läst informationen om hela programmet här.

Du ansöker till programmet via antagning.se här

Urvalsdokumentation att lämna in via Varbi:

Obs! Läs instruktionerna hur du lämnar in urvalsprover via Varbi på programmets sida här och under fliken "så här söker du".

1. Läs dikten nedan och visualisera de karaktärer som kan befinna sig i den miljö som dikten beskriver. Beskriv vilka relationer de har till varandra och hur du tänker att det gestaltas (i text, max 200 ord). Bifoga två till tre skisser av karaktärerna och ange källorna för ditt referensmaterial. Samla text och bilder i en pdf-fil (max 150 MG). Ladda upp i Varbi.

Skadeglädjen

Bultade under deras hud

När dom gick runt

I lägenheten

Och hällde ut allt det här ljuset

Du lämnade efter dej

(Ur Medan giftet verkar, Bruno K. Öijer)

2. Välj 2 inspirationsbilder för den tänkta scenbilden/rummet/platsen. Beskriv och reflektera kring ljuset och stämningen i de bilder du valt och varför du valt dem (max. 200 ord). Samla text och bilder i en pdf-fil (max.150MB). Ladda upp i Varbi.

Skulle du ha problem med att ladda upp filerna, hör av dig till teknisk support i Varbi. E-post: support@varbi.com
Telefon: 0520-58 00 50 (helgfria vardagar 08.30–12.00 och 13.00–16.30).