Institutionen för danspedagogik

Kom och dansa!

Gå en danskurs i SKH:s praktikstudio! Vi har kurser för barn, unga och vuxna och välkomnar både nybörjare och mer erfarna.

Här undervisar studenter vid Kandidatprogrammet i danspedagogik i många olika dansstilar och tekniker under professionell handledning och ofta till levande musik. Kurserna ges i SKH:s danslokaler på Brinellvägen 58.

För att anmäla sig till en vuxengrupp måste man vara minst 15 år. Kurserna för vuxna i höst startar vecka 39. Vid frågor se gärna fliken Frågor och svar eller kontakta Kom och dansa,  komochdansa@uniarts.se.

Kurserna sker på Brinellvägen 58, KTH Campus Stockholm. Du anmäler dig i receptionen och hänvisas sedan till sal. Vi ber dig komma ombytt och klar. Under hösten kommer det inte finnas möjlighet till omklädningsrum och dusch. Om du missar ett tillfälle kan du tyvärr inte ta igen det eftersom vi har begränsade antal platser i varje kurs. Vi ber dig vara noga med att tvätta händer och använda handsprit som finns vid varje danssal.
 
Vi följer Folkhälsomyndigheternas råd. Om du har minsta symptom på snuva, hosta eller feber stannar du hemma. Detta för att minska smittspridning. Om Campus får rekommendationer att stänga ner kommer motsvarande kursavgift för antal kurstillfällen att återbetalas.
 

Jazzdans, nybörjare

Tid: måndagar kl. 18.00-19.30
Undervisande studenter: Elvira Eklund och Josefine Petersen
Kursstart: måndag 21 september 2020
Lov: inget lov
Kursavgift: 1 300 kr, 12 tillfällen

Vi kommer arbeta med jazzens grundteknik och inkludera jazzens olika kvalitéer samt vokabulär. Klasserna kommer innehålla en blandning av satt material som uppvärmning och koreografi men också utforska jazzen genom improvisation. Vi ser fram emot att få träffa er!

Anmäl dig här. Endast reservplatser!

Klassisk balett, fortsättning

Tid: måndagar kl. 18.00-19.30
Undervisande studenter: Denise Mantovani och Nikita Orstam
Kursstart: måndag 21 september 2020
Lov: inget lov
Kursavgift: 1 300 kr, 12 tillfällen
 
Under kursen kommer vi att arbeta med grundläggande teknik och vokabulär. Genom balettklassen utvecklar du din balans, styrka, kroppskontroll och musikalitet. Vi jobbar med klassiska balettövningar vid stången och på golvet. Vi kommer också träna på koordination och kroppshållning. Kom och dela vår dansglädje!
 
Anmäl dig här. Endast reservplatser!

Folkdans, nybörjare

Tid: tisdagar kl. 18.00-19.30
Undervisande studenter: Johanna Sontheimer och Gerd Holgersson
Kursstart: tisdag 22 september 2020
Lov: inget lov
Kursavgift: 1 300 kr, 12 tillfällen
 
Välkommen till nybörjarkurs i folkdans! Vi kommer under höstens gång att arbeta med några danser som förekommer på ett socialt dansgolv, och fördjupa oss lite extra i ett par av dessa. Vi jobbar med fokus på musikalitet, samdans och att hitta dansen i den egna kroppen. Med tanke på rådande restriktioner väljer vi sociala danser utan fysisk kontakt. En perfekt skjuts in på de framtida dansgolven där ute, kom och dansa med oss!
 
Anmäl dig här.

Jazzdans, fortsättning

Tid: tisdagar kl. 18.00-19.30
Undervisande studenter: Adela Gunnarstedt och Josefin Bergenwall
Kursstart: tisdag 22 september 2020
Lov: inget lov
Kursavgift: 1 300 kr, 12 tillfällen
 
Under kursens gång kommer vi fördjupa arbetet med dansteknik och utforska jazzdansens rörelseuttryck. Vi kommer att arbeta med satt material samt improvisation. Kursen syftar till att väcka nyfikenhet på rörelse och uppleva dansglädje, kom och dansa!
 
Anmäl dig här. Endast reservplatser!

Klassisk balett, nybörjare

Tid: onsdagar kl. 18.00-19.30
Undervisande studenter: Tilde Naglitsch och Jörgen Stövind
Kursstart: onsdag 23 september 2020
Lov: inget lov
Kursavgift: 1 300 kr, 12 tillfällen
 
Under kursens gång kommer vi att arbeta med den klassiska baletts grunder, det vill säga att lägga ett fundament för att förstå samt kunna utföra elementära positioner och övningar. Fokus kommer ligga på att stå korrekt vid stången och bygga upp styrka för att orka hålla en rätt placering genom övningarna. Ergonomi genom träningen, undvika felbelastning och skador. Målet är att kunna lämna stången och dansa balett i center med en harmoniserad viktförskjutning mellan de strikta positionerna.

Anmäl dig här. Endast reservplatser!

 

Kurserna för barn startar vecka 38. Vid frågor se gärna fliken Frågor och svar eller kontakta Kom och dansa,  komochdansa@uniarts.se.

Kurserna sker på Brinellvägen 58, KTH Campus Stockholm. Anmäl ditt barn i receptionen. Vi ber er komma ombytta och klara. Under hösten kommer det inte finnas möjlighet till omklädningsrum och dusch. Om ni missar ett tillfälle kan ni tyvärr inte ta igen det eftersom vi har begränsade antal platser i varje kurs. Vi ber er vara noga med att tvätta händer och använda handsprit som finns vid varje danssal.
 
Om du anmält ditt barn till en danskurs ber vi dig släppa av ditt barn i receptionen och vänta utanför byggnaden både innan och efter dansklassen. Barn anmälda till Danslek 4 år eller Danslek 5 år får ha en förälder med sig in i byggnaden.
 
Vi följer Folkhälsomyndigheternas råd. Om ditt barn har minsta symptom på snuva, hosta eller feber stannar ber vi er att stanna hemma. Detta för att minska smittspridning. Om Campus får rekommendationer att stänga ner kommer motsvarande kursavgift för antal kurstillfällen att återbetalas.

Danslek 4 år (barn fyllda 4 år innan kursstart)

Tid: lördagar kl. 10.00-10.40
Undervisande studenter: Linnea Redblad och Ragni Skogsröd
Kursstart: lördag 19 september 2020
Lov: vecka 44
Kursavgift: 600 kr, 12 tillfällen
 
Dansleken är rolig och passar barn i 4-6 årsåldern. Här får barnen dansa med energi och fantasi samtidigt som styrka, balans och koordination tränas i de lekfulla övningarna.
 
Anmäl dig här. Endast reservplatser!

Danslek 5 år (barn fyllda 5 år innan kursstart)

Tid: lördagar kl. 10.00-10.45
Undervisande studenter: Elvira Eklund och Tilde Naglitsch
Kursstart: lördag 19 september 2020
Lov: vecka 44
Kursavgift: 650 kr, 12 tilfällen
 
Dansleken är rolig och passar barn i 4-6 årsåldern. Här får barnen dansa med energi och fantasi samtidigt som styrka, balans och koordination tränas i de lekfulla övningarna.
 

Danslek 6 år (barn fyllda 6 år innan kursstart)

Tid: lördagar kl. 11.00-11.45
Undervisande studenter: Josefin Bergenwall och Nikita Orstam
Kursstart: lördag 19 september 2020
Lov: vecka 44
Kursavgift: 650 kr, 12 tillfällen
 
Dansleken är rolig och passar barn i 4-6 årsåldern. Här får barnen dansa med energi och fantasi samtidigt som styrka, balans och koordination tränas i de lekfulla övningar.
 
Anmäl dig här. Endast reservplatser!

Dansmix 7-9 år

Tid: lördagar kl. 11.00-11.50
Undervisande studenter: Jörgen Stövind och Anna Viklund
Kursstart: lördag 19 september 2020
Lov: vecka 44
Kursavgift: 700 kr, 12 tillfällen
 
Dansmix är en inspirerande och varierande form av dans. Barnen får utmaningar i olika stilars stegkombinationer och improvisation.
 

Hur kommer jag i kontakt med Kom och dansa?
Du kan mejla oss på komochdansa@uniarts.se. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot frågor på telefon.

Nu har jag anmält mig – hur vet jag att jag har fått en plats?
När du har gjort din anmälan kommer du inom kort att få information via mejl om du har fått en plats eller placerats i en reservkö.

Jag har problem med anmälan – vad gör jag?
Kontakta komochdansa@uniarts.se så hjälper vi dig så snart vi kan.

Jag har tidigare gått en annan danskurs – vilken nivå ska jag då välja?
Om du tidigare har gått exempelvis jazzdans för nybörjare och vill fortsätta med det hos oss brukar det gå bra att hoppa in på fortsättningsnivå. Om du vill prova en ny dansstil rekommenderar vi nybörjare eller möjligtvis nybörjare/fortsättning. Du kan alltid mejla oss om du är osäker på vad som gäller för just dig.

Får jag studentrabatt?
Nej, våra kurser är redan rabatterade eftersom studenterna som undervisar fortfarande går sin utbildning.

Kan jag prova på innan jag anmäler mig?
Nej, vi behöver försäkra oss om att grupperna blir fulltaliga eftersom Kom och dansa ingår i våra studenters praktik.

Vad gör jag om jag anmält mig och ångrar mig?
Då avanmäler du dig så snart som möjligt. För att få pengarna tillbaka måste avanmälan ske senast en vecka före kursstart.

Behöver jag särskilda kläder för att delta?
Det viktigaste är att du har mjuka och bekväma kläder som du kan röra dig och svettas i. På jazzdans och modern och nutida dans rekommenderar vi att du är barfota. Det samma gäller för kurserna för barn och unga.

Vad gör jag om jag blir sjuk eller av någon annan anledning inte kan komma på en lektion?
Du behöver inte sjukanmäla dig, men om du vet att du kommer att vara borta vid något tillfälle får du gärna informera receptionen och din danslärare.

Är jag försäkrad när jag deltar i en Kom-och-dansakurs?
Alla som går på Kom-och-dansakurserna är försäkrade.

Kan jag gå flera kurser samtidigt?
Ja, du kan gå flera kurser. Fler kurser ger dessutom 10% rabatt på det totala beloppet.

Vad betyder dansmix?
Dansmix innebär blandade dansstilar till olika slags musik där barnen också lär sig skapa egna danser.

Jag saknar en dansgenre jag gått tidigare – hur kommer det sig?
Utbudet av kurser varierar eftersom det baseras på de inriktningar våra studenter går. Kontakta Kom och dansa för information om vilka genrer som ges vid nästföljande kursstart.

Var sker undervisningen?
Undervisningen sker i SKHs danslokaler på Brinellvägen 58, KTH Campus, Stockholm. För mer info se Kontakta oss.

Hitta till Kom och dansa!

 

 

Karta med kom och dansa vit bakgrund för webben 1100x620.jpgDanskurserna ges i SKHs danslokaler på Brinellvägen 58 på KTH Campus i Stockholm.

Med tunnelbana åker du röd linje till Tekniska högskolan. Där ligger också Roslagsbanan och Östra Station.

Buss Många busslinjer, bland dem linje 4, 6, och 72, stannar vid Tekniska högskolan. Därifrån promenerar du cirka 900 meter till skolan. Avgiftsbelagd parkering finns vid skolan.

Google maps

Mejla Kom och dansa!

komochdansa@uniarts.se