SKH Dance Podcast

Institutionen för dans vid Stockholms konstnärliga högskola har lanserat en ny podcast-serie: SKH Dance Podcast. Den första upplagan av podden heter How Dance Thinks och innehåller sex avsnitt.

En sten med texten SKH Dance Podcast

Upplaga # 1 How Dance Thinks med Eleanor Bauer och gäster

Den första upplagan av podden heter How Dance Thinks och är en del av Eleanor Bauers (doktorand i koreografi på SKH) forskningsprojekt. Hennes forskningsprojekt CHOREO|GRAPHY undersöker de etymologiska och ontologiska paradoxerna i koreografisk praktik.

SKH Dance Podcast värnar om den muntliga traditionen inom dans och koreografi. Trots den livliga diskursen kring dans finns det relativt lite publicerat skriftligt material som handlar om dans och koreografi. I stället sker överföring av kunskap, debatt och delning i dansfältet ofta muntligt: ​​genom samtal, muntliga instruktioner, i workshops, i studior, i Q & A:s och i teaterfoajéer. Genom att välkomna lyssnare till denna plats för ljud hoppas SKH Dance Podcast-serie att stimulera vidare diskussioner inom fältet.

I upplaga #1 How Dance Thinks samtalar Eleanor Bauer med Juliette Mapp, Cecilia Roos, Will Rawls, Michelle Boulé, Rasmus Ölme och Peter Mills.

Avsnitten är redigerade av Robin Jonsson. Musik av Linnéa Martinsson.

Läs mer om Eleanor Bauers forskningsprojekt CHOREO|GRAPHY (engelska).

Läs mer om podden och ta del av avsnitten på vår engelska webbplats: SKH Dance Podcast