Peo Sander
Lektor i scenkonstproduktion

Peo Sander

Avdelning: Institutionen för scenkonst
E-post: peo.sander@uniarts.se
Telefonnummer: +46 8 49 400 622

På vilken utbildning och i vilket ämne undervisar du på SKH?

Jag undervisar på samtliga inriktningar som finns på institutionen för scenkonst, med ett helhetsansvar för inriktningen scenkonstproduktion. Mina ämnen är organisation, planering, resurser, chef-, ledar- och medarbetarskap i ett konstnärligt sammanhang. Dessutom kulturpolitik och finansiering av scenkonst. Allt inramat i en pedagogisk kontext.

Berätta något som du vill lyfta fram inom ditt område?

Vikten av samarbete när ett team arbetar i produktion och vad som ska göras och hur samarbetet görs för att produktionens mål ska uppnås.

Har du några råd till den som vill söka till SKH?

Se sökandet till utbildningen som ett lärande om dig själv och den inriktning du söker till.

Vad gör du när du inte undervisar här på SKH?

Under många år har jag som frilansare arbetat med hur scenkonstorganisationer organiserar sig och sina produktioner. Det handlar om hur en scenkonstorganisation ska nå sina konstnärliga mål. Sedan ser jag massor av scenkonst.

Vad händer när man har dig som lärare?

Studenten får många frågor.

Vad är specifikt med att studera på SKH och på just din utbildning?

Studenten utvecklar sitt eget konstnärskap genom att stärka sin konstnärliga kompetens. Dessutom stärker studenten sitt ledar- och medarbetarskap, förståelse av organisering, planering och resurser i ett scenkonstsammanhang. Efter studierna har studenten också ett stort kontaktnät inom området.
 

Pågående projekt Forskningsprojekt
Visa alla i DiVA