Biblioteket Teknikringen

Samlingar i ämnet Opera

Opera Michael Onelius2.jpg
Mikael Onelius, masterstudent.

Biblioteket vid Operahögskolan är en del av Stockholms konstnärliga högskolas bibliotek. Här finns noter, klaverutdrag till operor och musikaler, romanser och andra sångsamlingar. Bland böckerna hittar du litteratur om sångrösten, operasångare, musikteori och musikhistoria. I Libris kan du se vad som finns. Biblioteket är främst till för Operahögskolans studenter och lärare men alla är välkomna att låna. Lärarna har även ett handbibliotek med klaverutdrag och sångsamlingar för daglig användning i undervisningen.

 

Låna
När du hittar något du vll låna fyller du i Låneformuläret. Lånetiden är 30 dagar. Lämna tillbaka det du lånat på bokvagnen i biblioteket. Bibliotekarien tar bort lånet ur lånesystemet.   

Databaser
Som student och lärare på Operahögskolan har du tillgång till en mängd databaserPröva till exempel Naxos Music Library som är en digital lyssningstjänst med över 110 000 album och utbudet växer varje månad. Urvalet består av klassisk musik, jazz, folk- och världsmusik. Du kan lyssna direkt via dator, iPhone eller Android-mobil.Om du vill få tillgång till biblioteket databaser hemifrån kan du kontakta biblioteket och få lösenord.

Inköpsförslag och fjärrlån
Du är välkommen att lämna inköpsförslag på noter eller böcker som biblioteket saknar. Vi hjälper också till med att låna in från andra bibliotek, så kallat fjärrlån.

Opera- och musikalfilmer kan studeras inom skolan

Förteckning:
Opera- och musikalfilm/DVD

 

operaaffisch.jpg
Jon And 1941