Om Biblioteket Brinellvägen

Samlingar inom Dans och Cirkus

DOCH.jpg

 

Nedan hittar du information om hur och var du söker efter olika medier såsom böcker, artiklar, film, musik och uppsatser.

Boka bibliotekarien
Du kan boka 60 minuters individuell undervisning i informationssökning och informationsvärdering i samband med uppsatsskrivning och andra specialuppgifter. För överenskommelse om tid, besök biblioteket eller hör av dig till biblioteket.

Böcker
Bibliotekets media kan sökas i Libris, som är en gemensam databas för universitets-, högskole- och specialbibliotek i Sverige. Libris innehåller drygt 7 miljoner titlar. I fältet för bibliotekskod skriver du "dah" (utan apostrofer) för att söka bland DOCHs böcker. Libris

Musik
Biblioteket har 1250 CD och 300 LP-skivor. I biblioteket finns utrustning för avlyssning. Skivorna får också lånas hem av DOCHs studenter och personal.

Musiken kan sökas i Libris. Använd bibliotekets kod "dah" (utan apostofer) i fältet för bibliotekskod samt kombinera med "musik" (utan apostrof) i menyn för materialtyp för att hitta musiken i DOCHs bibliotek. Om du inte gör dessa begränsningar i sökningen hittar du musiken vid alla bibliotek anslutna till Libris.

Film
Biblioteket har 200 filmer. De flesta av dem kan bara ses i biblioteket, men en del av dem kan även lånas hem av DOCH's studenter och personal. Bibliotekets filmer kan sökas i databasen Libris. Använd koden "dah" (utan apostrofer) i fältet för bibliotekskod samt kombinera med "film" (utan apostrofer) i menyn för materialtyp.

Uppsatser
Biblioteket har uppsatser och examensarbeten skrivna av DOCHs studenter. Förteckningen av uppsatser fördelade på ämne:

Artiklar
Se Sök media i vänstra menyn.


Sök böcker i ämnet dans

getxinfo2.jpg
Anonym 1988


Länkar till böcker inom speciella ämnen

Danshistoria
Dansterapi
Koreografi

Undervisning i balett
Fridans

 

cirkusaffisch.jpg
Anonym 1936


Länk till förteckning över tidskrifter i Biblioteket

Länk till förteckning över Bibliotekets filmer