Fullt med folk på terminsstarten
Information
 

Terminen har börjat!

2018-09-03

Restaurang K-märkt fylldes av nya och gamla studenter, lärare och annan personal vid terminsstarten på SKH. Tal av rektor, presentationer av de olika institutionerna och fika stod på programmet. Här kommer ett axplock.

Terminsstartht18_PaulaCrabtree.JPG

Rektor Paula Crabtree hälsar studenterna välkomna till ett nytt läsår. Hon påminde bland annat om att SKH:s utbildningar är attraktiva och att de flesta studenterna fått sin utbildningsplats i hård konkurrens, vilket innebär att studenterna redan är väldigt duktiga inom sina områden. Men hon betonade också att man som student får uppleva både framgångar och misslyckanden och att man kan lära från båda.

Terminsstartht18_MasterstudenterIFilmOchMedia.JPG

De nya masterstudenterna i film och media kommer från Polen, Argentina, Hongkong, Sverige, Serbien och Grekland.

Terminsstartht18_Paula Crabtree och Josette Bushell-Mingo.JPG

Josette Bushell-Mingo är ny prefekt på Institutionen för skådespeleri och gjorde sin första arbetsdag på jobbet.

Terminsstartkt18_UngaStDH.jpg

Publiken fick se en intressant film om samarbetsprojektet Unga StDH.

Terminstart SKH 180903 Foto Magdalena Marklund 97.jpg

Institutionen för dans och Institutionen för danspedagogik driver tillsammans projektet Dans på röda linjen där dansaktörer, kommuner, skolor och organisationer på olika sätt vill synliggöra och utveckla dansen. Röda linjen syftar på tunnelbanans röda linje. Publiken fick se en film om projektet där ungdomarna dansade längs röda linjen.

Terminstart SKH 180903 Foto Magdalena Marklund 98.jpg

Afra Hosseini Kaladjahi som är student på ämneslärarprogrammet vid Institutionen för danspedagogik berättade om projektet Battle of Botkyrka som syftar till att engagera barn, unga och vuxna i dans. Både nybörjare och erfarna dansare kan ställa upp och delta.