Kulturskoleklivet
Information
 

SKH och Kulturskoleklivet

2020-01-28

Stockholms konstnärliga högskola (SKH), Stockholms universitet (SU) och Stockholms musikpedagogiska institut (SMI) erbjuder ett gemensamt kursutbud inom Kulturskoleklivet.
Kulturskoleklivet är en statlig satsning för att öka den pedagogiska kompetensen i kulturskolan. Satsningen vänder sig till dig som redan är verksam i kulturskolan och till dig som är konstnär och vill undervisa som kulturskolepedagog.
 
Stockholms konstnärliga högskola (SKH), Stockholms universitet (SU) och Stockholms musikpedagogiska institut (SMI) erbjuder ett gemensamt kursutbud inom Kulturskoleklivet. Enskilda kurser som tillsammans motsvarar ett paket om 90 hp fördelat på tre delar; en ämnesspecifik del, en verksamhetsspecifik del samt en valbar del. Vi erbjuder ett utbildningspaket för inriktningarna bild och media, dans, drama och teater, cirkus och opera samt fristående kurser för sökande med andra ämnesbakgrunder. Kurserna ges på grundnivå.
 
Den 1 februari öppnar ansökan till våra sommarkurser 2020 inom Kulturskoleklivet:
  • Dans och cirkus - Koreografi för barn och unga (7,5 hp)
  • Pedagogiskt ledarskap i konstnärliga processer (7,5 hp)
Läs mer om Kulturskoleklivet och vilka aktuella kurser som finns:
Stockholms konstnärliga högskola 
Stockholms universitet 
Stockholms musikpedagogiska institut 
 

Folk och Kultur

Alla universitet och högskolor som är med i Kulturskoleklivet medverkar i ett seminarium som arrangeras av Göteborgs universitet på Folk och Kultur i Eskilstuna den 7/2 kl 10-11. Plats: Kontoret, Tyréns. Från SKH deltar Birgitta Sandström – projektledare för Kulturskoleklivet på SKH.
 
Varmt välkommen!
Läs mer om Folk och Kultur här.