Information
 

SKH och CirkusMania

2019-11-21

Under Stockholms nya cirkusfestival CirkusMania står SKH och institutionen för cirkus bakom inte mindre än fyra av evenemangen: Anatomy of Power, Juggling is!, The MixRace MixTapes med John-Paul Zaccarini och Circling the Matter med masterstudenterna i Samtida cirkuspraktiker.

Stockholms cirkussfär har utvecklats i raketfart de senaste decennierna och SKH utgör en central plats för att driva den konstnärliga cirkusutvecklingen framåt med sina utbildningar på olika nivåer - fristående kurser, kandidat- och masterprogram samt forskarutbildning. Just nu är ansökan öppen till masterprogrammet Samtida cirkuspraktiker som startar nästa höst. 

I februari 2019 introducerade Subtopia CirkusMania, med siktet inställt på att bli Stockholmsregionens årligt återkommande cirkusfestival. I denna andra upplaga får publiken från norrort till innerstan till söderort möta den mångfaldiga cirkus som spirat runtom.

Scener och kulturhus från Alby till Täby går samman i en gemensam kraftsamling för att visa hur spännande och varierad svensk cirkus är idag. Föreställningar för alla åldrar, smaker och böjelser presenteras under 7-16 februari med 56 tillfällen att uppleva cirkus på 23 scener i 11 kommuner.

Festivalens webbplats. 

SKH:s evenemang på CirkusMania

Anatomy of Power

8-9 februari

I en hybrid mellan samtida dans och akrobatik (över)exponerar John Simon Pineault och Emile Wiborn sig för publiken. I föreställningen Anatomy of Power pendlar de mellan ett radikalt jämlikt förhållande och obalanserade roller, vilket slungar in publiken i kärnan av en mjuk, underlig, sensuell och våldsam intimitet.

Läs mer och boka dina kostnadsfria biljetter på uniarts.se

Evenemanget på Facebook

Juggling is! med SKH:s studenter i jonglering

11 februari

Studenter i jonglering från SKH presenterar sin syn på vad jonglering kan vara. Sju artister visar sitt personliga utforskande av objekt i tid och rum.

Medverkande: Pauliina Mutka, Aki Haikonen, Benjamin Beaujard, Domenyk La Terra, Josh Croall, Matthes Speidel, Thomas Jensen

Evenemanget på Facebook 

The MixRace MixTapes av och med John Paul Zaccarini

12 februari

Evenemanget på Södra teatern - boka biljetter här

Evenemanget på Facebook 

Circling the Matter med SKH:s masterstudenter 

15 -16 februari

Studenterna från SKH:s masterprogram i samtida cirkuspraktiker, bjuder in till en dag av utforskning, intimitet och sårbarhet. De dansar, släpper och faller in i sin forskning, och delar sina tankar, idéer och misslyckanden. Kroppar, rep, nervceller, ekvationer, stål, blod, svett och tårar samarbetar i ett omsorgsfullt utforskande av sakernas natur.

Medverkande: 

Läs mer och boka dina kostnadsfria biljetter på uniarts.se

Evenemanget på Facebook