Information
 

SKH inleder omfattande samarbete med Kulturhuset Stadsteatern

2018-10-16

Institutionen för scenkonst på Stockholms konstnärliga högskola (SKH) inleder ett omfattande samarbete med Kulturhuset Stadsteatern gällande lokaler, resurser och praktikarbeten. Något som ger de som ska forma morgondagens scenkonst en möjlighet att möta de som står på scenen idag. Och tvärtom.

Nästa år ska Kulturhuset Stadsteaterns lokaler vid Sergels torg renoveras. Då flyttar de sina teaterproduktioner till nya platser runt om i Stockholm och inleder bland annat ett omfattande samarbeta med Institutionen för scenkonst på SKH gällande lokaler, resurser och praktikarbeten.

SKH:s lokaler på Valhallavägen 189 (StDH), kommer under våren 2019 att inhysa flera av Kulturhuset Stadsteaterns repetitioner och SKH:s scenkonststudenter kommer att praktisera i produktionerna.

Samarbetet kommer sedan att fördjupas när våra studenter producerar sina examensföreställningar och Kulturhuset Stadsteaterns skådespelare medverkar i dem. Detta hoppas vi utmynnar i givande möten mellan våra studenter som ska skapa framtidens scenkonst, och de som står på scenen idag. 

Examensproduktionerna kommer presenteras för en publik under paraplynamnet Scenex19 under senare delen av våren 2019.

– Våra studenter är vilda, tänker nytt, är initierade och fyllda av lust, konstaterar SKH:s prefekt Christina Molander, som förväntar sig korsbefruktningar, scenkonst i framkant och undersökande projekt som ett resultat av samarbetet.

Samarbetet med SKH och andra platser i Stockholm presenterades tisdagen 16 oktober av Kulturhuset Stadsteatern, samtidigt med vårens repertoar. Läs mer om Kulturhuset Stadsteaterns repertoar och samarbeten våren 2019.

På bilden ser vi Kulturhuset Stadsteaterns chef Anna Takanen och prefekt för Institutionen för scenkonst på SKH Christina Molander.