Information
 

SKH fördjupar samarbetet med GBG Mime Fest

2021-11-15

I år, liksom tidigare år, åker studenter och lärare från SKH Mimskådespeleri till Göteborg i november för att spela föreställningar, hålla workshoppar, inspirera och inspireras på GBG Mime Fest 27–30 november.  

GBG Mime Fest är en växande festival för scenkonst med mim som grund, och med arrangörer som inte är rädda för att tänja på gränserna för vad mim kan vara. I år gästas de av såväl etablerade kompanier som "up-and-coming" artister med både nationella och internationella akter. 

Festivalen grundades av alumner

Bakom GBG Mime Fest som hölls första gången 2017, står flera alumner från mimskådespeleri på SKH, bland andra Hilda Rydman, Rickard Hasslinger, Ana Stanisic och Maria Selander. Hilda Rydman som tog examen från SKH 2013 och är grundare och konstnärlig ledare för festivalen berättar:

– Embryot till GBG Mime Fest föddes ur att några i min klass på SKH efter vår examen 2013 önskade fortsätta spela sina Departure-föreställningar som de skapat under kursen Det egna projektet. Vi gjorde därför en festival i Stockholm på Teater Tre ”Vår lilla Festival”.

– När jag flyttade till Göteborg 2017 och såg att det fanns ett tomrum att fylla vad gäller mimen som konstform gjorde vi första upplagan av GBG Mime Fest, då på Masthuggsteatern. Sedan dess har festivalen växt och är nu en internationell festival på flera scener i Göteborg.

– För oss är samarbetet med SKH en viktig del av festivalen, ett samarbete som jag är mycket glad över och som jag ser fördjupas och förfinas för varje år. Sedan starten har skolan varit närvarande både genom akademiska samtal, föreställningar, workshoppar och studentpresentationer.

– Att få visa mimstudenternas arbete och vad som sker på skolan är en självklarhet för oss eftersom vi vill visa ny rörelsebaserad scenkonst och dess bredd. Vi hoppas också att GBG Mime Fest är en viktig mötesplats, en plattform för nätverkande och källa för inspiration för SKH och alla andra medverkande och besökare.

SKH på GBG Mime Fest 2021­­­­

gbgmimefestdeparture_300x240.jpg27–28 november: Departure av Mimskådespeleri år 3

Avgångsstudenterna i Mimskådespeleri vid SKH presenterar sina högst personliga soloföreställningar - sina Departure-föreställningar. Ta chansen att upptäcka vad som just nu puttrar i dessa unga mimares sinnen och kroppar 

27 november: Workshop med Lena Stefenson

SKH:s lektor i mimgestaltning, Lena Stefenson, håller en workshop i "att skapa scener utan ord". Läs mer här.

29 november: GBG Mime Explosion med Mimskådespeleri år 1

Förstaårsstudenter i Mimskådespeleri medverkar i evenemanget GBG Mime Explosion. Under en kväll på Stora Teatern i Göteborg guidas publiken mellan korta akter av Ika Nord, som är värd för kvällen. 

För hela programmet 27-30 november besök GBG Mime Fests webbplats

Följ GBG Mime Fest på Instagram
Följ GBG Mime Fest på Facebook

Foton från tidigare GBG Mime Fest 

Foton av Ted Åstrand. Från repetitionerna på Stora Teatern i Göteborg av GBG Mime Explosion 2019. Förstaårsstudenter i Mim då, som går sista året nu. 

gbgmimefest_foto ted_astrand.jpg

gbgmimefest_fotoTedAstrand_2.jpg

gbgmimefest_1100x620_foto_tedAstrand.jpg