antagning.se:s logotyp
Information
 

SKH är nu med i NyA

2021-12-14

SKH är nu med i NyA, det nationella systemet för antagning till universitet- och högskolutbildning i Sverige. Tack vara det kan du nu söka till SKH:s utbildningar via Universitets- och Högskolerådets (UHR) webbplats antagning.se.

Du som nu söker till SKH:s kurser och program söker din utbildning på samma sätt som alla andra som söker högskole- och universitetsutbildningar i Sverige, det vill säga genom webbplatsen antagning.se.

Det innebär bland annat att sökande med svensk gymnasieutbildning och/eller svenska högskolestudier inte längre behöver skicka in några betyg då det finns en koppling mellan NyA och den nationella gymnasiedatabasen BEDA samt till Ladok. Våra internationella sökande och sökande med svenska gymnasiebetyg som utfärdades före 1999 behöver dock även fortsättningsvis skicka in sina gymnasiebetyg och intyg för högskolestudier.

Arbetsprover

NyA kan ännu inte ta emot andra filformat än word och pdf. Därför behåller vi vårt nuvarande system Varbi under ytterligare några år, så att du som söker kan ladda upp dina arbetsprover där.

Du som söker behöver alltså

  1. ansöka till utbildningen via antagning.se
  2. ladda upp dina arbetsprover i Varbi.

Detaljerad information om hur du gör detta hittar du på respektive utbildningssida här på uniarts.se.

Behörighetsbedömning

Behörighetsbedömningen av svenska gymnasiebetyg sker nu ske maskinellt. Bedömningen av utländska gymnasiebetyg och/eller högskolestudier görs av UHR. De har handläggare som är specialister på bedömning av betyg från olika länder.

Det är dock så att om någon sökande inte uppfyller behörigheten formellt så kommer SKH även fortsättningsvis, göra bedömningen av reell kompetens.

Problem med ansökan

Har du problem med din ansökan är du välkommen att kontakta vår Utbildningsadministrativa avdelning via studieinfo@uniarts.se.