Bild på två träd av Ellen J Røed
Information
 

Rekordstort intresse för SKH:s forskningskonferens

2019-11-26

I oktober 2020 arrangerar Stockholms konstnärliga högskola, SKH, för andra gången den konstnärliga forskningskonferensen Alliances and Commonalities. SKH har mottagit 183 förslag på presentationer till konferensen och förslagen kom från fem kontinenter och från konstnärer/forskare som arbetar inom olika discipliner och format.

– Vi är glada över att ha fått så många förslag! Som helhet återspeglar de ett brett spektrum av konstnärliga, politiska och kulturella frågor inom den övergripande ramen för konstnärlig forskning. Det finns ett antal förslag från konstnärer som presenterade på Alliances and Commonalities 2018, men de allra flesta ansöker för första gången. Vi ser fram emot att träffa konstnärer/forskare som kommer att delta för första gången och välkomnar de som kommer att återvända som presentatörer eller deltagare, säger Juliette Mapp, professor i koreografi för profilområdet koncept och komposition.

De sökande kommer att kontaktas i februari 2020 efter att profilprofessorerna och vicerektor för forskning har granskat alla förslag.
– Vi ser fram emot att tillkännage presentatörerna för Alliances and Commonalities 2020 under de kommande månaderna, säger Juliette Mapp.

Juliette_Mapp_300.jpg
Juliette Mapp, professor på SKH

Anmälan till konferensen öppnar i maj 2020.​

Mer information om konferensen hittar du på konferensens engelska webbsida: Alliances & Commonalities 2020

Prenumerera på konferensens nyhetsbrev: Alliances & Commonalities nyhetsbrev