VIS logga
Information

Open call VIS #2

2018-09-13

Ansök senast 1 november 2018. Temat är ”Förfrämligande”.

Ansök om att medverka i VIS – Nordic Journal for Artistic Research nummer 2 (publiceras hösten 2019) – deadline 1 november 2018. Temat för nummer 2 är ”förfrämligande”. Läs mer om temat på VIS webbplats.

Ansökningsprocessen är indelad i två delar:

1. För att ansöka om att få medverka i VIS behöver vi få in en kort beskrivning av det projekt som du vill publicera i VIS, ett uppdaterat CV samt exempel på tidigare och pågående projekt inom konstnärlig forskning. Redaktionskommittén för VIS väljer ut 5-7 ansökningar som går vidare. Ansökningen skickas senast 1 november 2018 till: visjournal@uniarts.se.

2. Går ditt förslag vidare ombeds du att registrera ett medlemskap i databasen Research Catalogue (RC) och där skapa en exposition med hjälp av det publiceringsverktyg som RC erbjuder. Expositionen ska sedan skickas för publicering till VIS portalsida i RC.

Samtliga expositioner peer-reviewas och redaktionskommittén väljer slutligen ut de expositioner som godkänns för publicering och presenteras i nummer 2 av VIS. Beräknad arbetstid för expositionen är ca två månader.

Nummer 2 publiceras hösten 2019!

VIS söker även efter peer-reviewers. Läs mer på VIS webbplats.

VIS nummer 1 med tema ”risk” publiceras i januari 2019.