Information
 

Josette Bushell-Mingo utsedd till rektor för Royal Central School of Speech and Drama

2021-02-17

Josette Bushell-Mingo, prefekt för institutionen för skådespeleri vid Stockholms konstnärliga högskola, har utsetts till rektor för Royal Central School of Speech and Drama i London.

Royal Central School of Speech and Drama är en institution för teater- och scenkonst och en oberoende federal medlem av University of London. Studentantalet är drygt 1000 på kandidat-, master och forskarutbildningsnivå.  

Josette - när du började på SKH 2018 var det ditt första chefsjobb på en konstnärlig högskola. Vilka erfarenheter och kunskaper tar du med dig från SKH till ditt nya jobb?

 – Jag tar med mig studenternas underbara inflytande, både i det konstnärliga, det civila samhället och i utbildningen. Det är för dem vi är här. Jag tar med mig en fördjupad kunskap om skillnaden mellan ledarskap och chefskap och hur viktigt det är att se människors styrkor. Jag tar med mig bekräftelsen på konstutbildningens kraft att förändra vår värld och högskolans betydelse i centrum för den förändringen. Massor av inspiration och bra kollegor som nu kommer att bli goda vänner. Jag är ENORMT stolt över att ha varit en del av institutionen för skådespeleri - och tacksam för allt vi har delat. Jag kommer att fortsätta följa den framtida utvecklingen med spänning.

Paula Crabtree, rektor vid Stockholms konstnärliga högskola gratulerar Josette till hennes nya befattning.

– Josette har varit en mycket uppskattad kollega och medlem av SKH:s ledning de senaste tre åren. Hon har med stor ambition tagit sig an och arbetat med att vidareutveckla institutionen för skådespeleri och har varit generös med sin kompetens över hela SKH. Hon har visat ett stort intresse för institutionsöverskridande samarbeten och samtidigt säkerställt integriteten för institutionen för skådespeleri. Josettes framgångsrika utnämning på Central påminner oss om att SKH också är en institution som möjliggör individuell utveckling, oavsett om du är student, doktorand eller medarbetare. Det är viktigt i en högskola som SKH att alla har möjlighet att utvecklas. Jag vill gratulera Josette till hennes nya spännande befattning. På SKH ser vi fram emot att samarbeta med Josette och Royal Central School of Speech and Drama inom en snar framtid.

 

Josette Bushell-Mingo fortsätter som prefekt på institutionen för skådespeleri under hela vårterminen och tillträder sin nya befattning i London efter sommaren.
 

Länk till Royal Central School of Speech and Drama:
www.cssd.ac.uk/news/new-principal-announced

Foto: Urban Jörén