Kulturskoleklivet
Information
 

SKH medverkar vid kulturskoledagarna

2019-03-20

Den 20-22 mars hålls Kulturskoledagarna i Solna. SKH medverkar i ett av seminarierna och vid Kulturskoletorgets mässa med mingel, samtal och kulturinslag.

Kulturskoledagarna arrangeras av Kulturskolerådet och inleds med att den nya kulturministern Amanda Lind talar om den nationella politiken för Kulturskolan. Därefter följer ett program med Kulturskolan i Europa och en rad parallella seminarier. 

SKH deltar i Kulturskoletorget på onsdag klockan 13.00 och i det valbara seminariet ”Kulturskoleklivet” under torsdagen klockan 9.30 och 13.30. SKH medverkar tillsammans med de lärosäten som fått medel för att etablera nya utbildningar för kulturskolan. Vid seminariet presenteras olika utbildningsinsatser och satsningar för att få fler lärare och pedagoger till kulturskolan.

Mer om Kulturskoleklivet
Kulturskoleklivet är regeringens utbildningssatsning och vänder sig till dig som är verksam kulturskolepedagog och vill fortbilda dig, eller till dig som är konstnär och vill undervisa som kulturskolepedagog.

Stockholms konstnärliga högskola erbjuder i samarbete med Stockholms universitet ett gemensamt kursutbud inom Kulturskoleklivet. Tillsammans står vi för både spets och bredd inom flera konstnärliga uttryck.

Vi erbjuder ett utbildningspaket för inriktningarna bild och media, dans, drama och teater, cirkus, opera samt fristående kurser för sökande med andra ämnesbakgrunder. Kurserna ges på grundnivå.

Läs mer här: Kulturskoleklivet