Keynote Rebecca Hilton medverkar på SAR konferens
Information
 

Rebecca Hilton medverkar under SAR-konferensen om Konstnärlig forskning

2019-03-19

The Society of Artistic Research (SAR) håller sin tionde konferens om konstnärlig forskning. Årets konferens riktar in sig på mångfalden av konstnärlig forskningspraxis och är indelad i tre ämnesområden: Produktiva luckor, Format för spridningsmöjligheter (av konstnärlig forskning) och Inspirerande misslyckanden.

Rebecca Hilton, profilprofessor på SKH, håller keynote-presentationen I see less, I hear less, I feel more om produktiva luckor. Hennes presentation tar sin utgångspunkt i projektet På Plats (del av DöBra, läs mer) som är ett omfattande transdisciplinärt aktionsforskningsprogram som arrangeras av Karolinska Institutet och undersöker relationen till döden och döendet i Sverige. ”Aktionsforskning” innebär att forskningen sker i samverkan med målgruppen för forskningen. Hilton har under 2018 spenderat tid på Hospicekliniken på Ersta sjukhus där hon haft workshops inom koreografi med vårdnadshavarna och de boende.

Konferensen som organiseras av SAR och Zurich University of the Arts pågår 21–23 mars 2019 på ZHdk i Zurich. Läs mer om konferensen och Rebecca Hiltons keynote