Information
 

Josette Bushell-Mingo är en av årets sommarpratare!

2019-06-13

Josette Bushell-Mingo, prefekt på institutionen för skådespeleri på Stockholms konstnärliga högskola, är en av 2019 års sommarpratare i ”Sommar i P1”. Den 13 augusti får vi höra henne berätta om sitt liv inom och utanför scenkonstens värld.

När årets sommarpratare presenterades under en direktsänd presskonferens i Berwaldhallen idag stod det klart att prefekten för skådespeleri på SKH, Josette Bushell-Mingo, kommer att vara en av årets sommarvärdar i ”Sommar i P1”. På sverigesradio.se säger hon:

Frågan som driver mig är alltid varför. När man vet varför blir det tydligare hur man ska gå till väga… I mitt Sommar ska jag reflektera, ge min syn på hur det är att vara en afrosvensk konstnär, på konstnärlig kamp, musiken som påminner mig om vem jag är och den tunna linjen mellan hämnd och förlåtelse. Och djärvheten i att vilja ha mer.

Under 35 år har Josette arbetat som konstnärlig ledare, skådespelare och frilansande regissör i Storbritannien, Sverige och i andra länder. Sedan ett knappt år tillbaka arbetar hon som prefekt på SKH:s institution för skådespeleri.

Hennes sommarprogram sänds 13 augusti kl 13.00 i P1 i Sveriges Radio.

Årets ”Sommar i P1” är det 61a i ordningen och har premiär på midsommardagen och sänds hela sommaren fram till 18 augusti. Läs mer och lyssna på sverigesradio.se.

Foto: Tomas Kold