VIS logga
Information

Ansök senast 1 juni

2018-05-24

Sista chansen att medverka i nummer 1 av VIS – Nordic Journal for Artistic Research.

Ansök om att medverka i tidskriften VIS nummer 1 (november 2018) – deadline 1 juni. Temat för nummer 1 är ”risk” inom konstnärlig forskning. Läs mer om temat på VIS webbplats.

Ansökningsprocessen är indelad i två delar:

1. För att ansöka om att få medverka i VIS behöver vi få in en kort beskrivning av det projekt som du vill publicera i VIS, ett uppdaterat CV samt exempel på tidigare och pågående projekt inom konstnärlig forskning. Redaktionskommittén för VIS väljer ut 8-10 ansökningar som går vidare. Ansökningen skickas senast 1 juni 2018 till: visjournal@uniarts.se.

2. Går ditt förslag vidare ombeds du att registrera ett medlemskap i databasen Research Catalogue (RC) och där skapa en exposition med hjälp av det publiceringsverktyg som RC erbjuder. Expositionen ska sedan skickas för publicering till VIS portalsida i RC.

Samtliga expositioner peer-reviewas och redaktionskommittén väljer slutligen ut de expositioner som godkänns för publicering och presenteras i nummer 1 av VIS. Beräknad arbetstid för expositionen är ca två månader (19 juni–1 september).

Nummer 1 publiceras i november 2018.

VIS söker även efter peer-reviewers. Läs mer på VIS webbplats.