Information
 

Göteborg Film Festival drar igång idag, fredag!

2017-01-27

Idag, fredag den 27 januari, går startskottet för Göteborgs årliga filmfestival - för 40:e gången! Som vanligt finns StDH/SKH på plats med filmstudenter, alumni och lärare.

I det fullspäckade programmet för Göteborgs filmfestival finns en hel radda programpunkter där våra studenter, både nuvarande och före detta, är inblandade i både filmvisningar och intressanta seminarier.

Bland annat visas ett kortfilmspaket där Freak får världspremiär, i regi av Dawid Ullgren, filmregistudent.

En sektion kallas Guldbaggen, där det finns chans att se de prisade filmerna Min faster i Sarajevo i regi av Goran Kapetanović , Martha & Niki av Tora Mkandawire Mårtens och Skörheten av Ahang Bashi – alla före detta studenter. Även visas Sophelikoptern där Anders Bohman, vår lektor i filmfoto, blev Guldbaggenominerad för Bästa foto.

Ett seminarium om utvecklingsstöd och utvecklingsarbete av filmer sker på lördagen, där Ester Martin Bergsmark, doktorand på StDH/SKH och regissör (Någonting måste gå sönder, Pojktanten), Ewa Cederstam, regissör och jobbar med forskningsprojekt på StDH/SKH, samtalar med Karin Ekberg, regissör och student på Master i dokumentärfilm.

Allt detta är bara ett axplock av allt som våra alumner medverkar i ur det digra festivalprogrammet. Läs mer om festivalen här:
Göteborg Film Festival 2017