Information
 

Dubbelvinst i operatävling till förstaårsstudenten Jessica Elevant

2018-10-03

Operahögskolestudenten Jessica Elevant vann två priser i den internationella Wagnertävlingen "WagnerStimmen" i Karlsruhe. Grattis!

Vi gratulerar sopranen och operastudenten Jessica Elevant till dubbel vinst i den internationella Wagnertävlingen "WagnerStimmen" i Karlsruhe på Badische Staatsteater. Jessica som går första året på kandidatutbildningen i Operasång på Operahögskolan vann både första priset på 5 000 € och publikens pris på 1 000 €!

WagnersTimmen är en tävling för att hitta röster som passar för att sjunga operor komponerade av Richard Wagner. I år ägde den rum 27-29 september i Karlsruhe på Badische Staatsteater och Jesssica rekommenderades att söka dit av Stockholms Wagnersällskap när de tidigare i år, tilldelade henne sitt stipendium. I finalen i Karlsruhe sjöng Jessica Sieglindes “Du bist der Lenz” ur Valkyrian och Elisabeths hälsningssång ur Tannhäuser.

"Det känns helt ofattbart och otroligt roligt. Detta var en av mina första stora tävlingar och det här känns verkligen som en enorm sporre i min utveckling. Att få möjlighet att delta och dela scen med så många fantastiska sångare och musiker är en enorm möjlighet. Det gör mig obeskrivligt lycklig när jag står på scen och sprider den glädjen jag känner för musik för en uppskattande publik."

Jessica studerar alltså första året på kandidatutbildningen i Operasång på Operahögskolan (OHS)/Stockholms konstnärliga högskola och har bara sjungit opera i två år. Hon började på egen hand med Murdo Morgan som sin pedagog, innan hon sökte och började på OHS i höstas. Innan dess studerade hon partikelfysik på Stockholms universitet, där hon avslutade sina doktorandstudier med en licentiatexamen i juni 2017.

Foto: Felix Green Castle, Baadische Staatstheater Karlsruhe