Information
 

KMH och SKH i samarbete för ny opera

2018-10-08

Nu är ansökan till den fristående kursen "Skapandet av en kortopera" öppen och samarbetsprojektet STHLM New Opera är därmed igång för fjärde gången. Med STHLM New Opera vill Stockholms konstnärliga högskola (SKH) och Kungl. Musikhögskolan (KMH) bidra och inspirera till nyskapande operakonst.

Inom STHLM New Opera ges studenter från KMH och SKH möjligheten att tillsammans skapa ett vitalt och viktigt tillskott till svensk operakonst. Det görs i form av två kortoperor på dagsaktuella teman med uruppföranden på Operahögskolan under våren 2019.

Högskolorna hoppas att STHLM New Opera bidrar till att utveckla, inspirera och förnya den svenska operakonsten och på köpet utvecklar och fördjupar samarbetsformerna mellan lärosätena.

Skapandet av en kortopera – sista ansökningsdag 15 oktober

Studenter på den fristående kursen "Skapandet av en kortopera" kommer att stå för STHLM New Operas scenografi, kostymdesign, ljusdesign, mask- och perukdesign samt scenteknik. Kursen kan du söka fram till 15 oktober. Den ges på institutionen för scenkonst på StDH/SKH under perioden januari till maj 2019.

Läs mer och ansök!