Information
 

Möta hösten tillsammans? vann Årets katharsis på Scenkonstgalan!

2016-11-21

KLASSEN och Anna Vnuks föreställning Möta hösten tillsammans? mottog ärofyllt scenkonstpris under fredagens gala på Stora Teatern i Göteborg.

I fredags 18 november hyllades scenkonsten i en stor fest på Stora Teatern i Göteborg och förgyllda gatstenar delades ut i kategorier som Årets sinnesorgasm, Årets politiska, Årets magi och Årets formförnyare. Kategorin Årets Katharsis gick till Möta hösten tillsammans? av Anna Vnuk och KLASSEN med motiveringen:

Ödmjukt och varmt om det svåraste av allt. Neuroser och ängslan botas genom elegant dans och akrobatik. En hyllning till människor som inte passar in i den normativa bilden av potentiella partners. Med den fysiska teaterns eleganta språk och med en humor som värmer, påminns vi om att kärleken, oavsett hur den tar sig i uttryck, finns överallt. Pånyttfödda och med hopp om livet lämnar vi salongen.

Föreställningen producerades på StDH som examensproduktion för studenterna på Mimskådespelarutbildningen, i samarbete med Dansens Hus.

På bilden ovan: Ana Stanisic och Lilja Fredriksson.

Scenkonstgalan 2016

Stort grattis till de medverkande och produktionen!

Lena Bruun Bondeson
Katarina Krogh
Ana Stanisic
Sara Ribbenstedt
Stina Gunnarsson
Lilja Fredrikson
Peter Åström

Manus, regi och koreografi: Anna Vnuk i samarbete med Klassen
Musik: Befintlig musik
Ljus och scenrum: Karl Svensson
Kostym: Maria Peterson
Mask: Gunilla Pettersson

Fler mimskådespelare...

Under fredagkvällen gjorde mimskådespelarstudenterna Li Molnar Kronlid och Jonna Ljunggren ett framträdande med delar ur Departureföreställningen 2 become 1, som spelade på StDH i höstas. Li och Jonna går tredje och sista året på Mimskådespeleriutbildningen.

jonnaochli.jpg