Information
 

Cecilia Roos utsedd till vicerektor för forskning vid Stockholms konstnärliga högskola

2016-12-21

Cecilia Roos har utsetts till professor i konstnärliga praktiker med uppdrag som vicerektor i forskning vid Stockholms konstnärliga högskola.

Uppdraget innebär att hon får ett helhetsansvar för utvecklingen av den konstnärliga forskningen och forskarutbildningen vid högskolan. Stockholms konstnärliga högskola tar nu nästa steg i byggandet av forskningsmiljön efter att vi i somras, som första svenska konstnärliga högskola, fick tillstånd att utfärda konstnärlig examen på forskarnivå.

Med sin gedigna dansbakgrund – bland annat utbildad i Berlin, Paris, London och Rio de Janeiro – är Cecilia Roos idag en framstående konstnär, forskare och lärare, med stor nationell och internationell erfarenhet. Hon har verkat i en lång rad konstnärliga projekt och produktioner världen över; som dansare, koreograf, konstnärlig rådgivare och i andra konstnärliga roller.

Cecilia Roos blev utsedd till professor i dansinterpretation 2008 och verkade som prefekt for institutionen för dans på DOCH, Dans och Cirkushögskolan under de mycket expansiva åren 2010–2015.

Cecilia Roos tillträder sin tjänst den 1 januari 2017.

Cecilia_Roos_big_.jpg

Foto: Cecilia Roos