Information
 

Liz Aggiss på Stockholms konstnärliga högskola

2019-09-26

Igår gästades Stockholms konstnärliga högskola av ”the one and only”, den oklassificerbara, brittiska performanceartisten Liz Aggiss. Detta tillfälle var ett av de forskningsseminarier som arrangeras på skolan varje vecka.
Liz Aggiss är live-artist, dansartist, koreograf och filmskapare. Hon har beskrivits som en ensamvarg, utmanande, anarkistisk, grotesk, farlig, kompromisslös, subversiv, orädd, rolig, kraftfullt störande men sårbar. De senaste 40 åren har Liz Aggiss (om)definierat hennes eget varumärke av brittisk samtida dansperformance, genom att sudda ut gränserna mellan finkonst och populär kultur. Hennes arbete drivs att innehåll som gestaltar feministisk danspraktik och som är inramad i en kontextuell forskning som tar hänsyn och använder det personliga och det historiska som referens.
 
Publiken fick bland annat ta del av Liz historia, hur hon började som konstnär, om sin flytt till New York och om åren hon turnerade med The Stranglers som dansare. Hon visade även delar av sin nuvarande föreställning ”Att skapa identitet (-er) - ett möte med Liz Aggiss” som hon turnerar med på olika queerfestivaler i Europa, Asien och Latinamerika.
 
Forskningsseminariet följdes av ett samtal med möjlighet för publiken att ställa frågor. Värd för samtalet var Christina Molander, prefekt för Institutionen för scenkonst.
 
Liz-Haggis-seminarium-Sofia-Khachapuridze-550x560.jpg
Liz Aggiss på Stockholms konstnärliga högskola.
Foto: Sofia Khachapuridze
 
Liz-Haggis-seminarium_Angelica-Pineros_1100x620.jpg
Liz Aggiss på Stockholms konstnärliga högskola. 
Foto: Angelica Piñeros Virgüez