Porträtt av Kristine Slettevold
Information
 

Kristine Slettevold utsedd till ny konstnärlig ledare för Cullberg

2022-04-13

Kristine Slettevold, lektor i dans och prefekt för institutionen för dans vid Stockholms konstnärliga högskola, har utsetts till ny konstnärlig ledare för danskompaniet Cullberg.

Cullberg är ett nationellt och internationellt danskompani med bas i Botkyrka utanför Stockholm. Sedan kompaniet grundades av Birgit Cullberg 1967 har det varit en del av Riksteatern.

Kristine – du har ju arbetat som lektor på DOCH och därefter på SKH sedan 2010 och sedan 2020 även som prefekt för institutionen för dans. Vilka erfarenheter och kunskaper tar du med dig från SKH till ditt nya jobb?

– Allt jag har lärt mig genom mitt arbete som programansvarig for kandidatprogrammet i dans under tio år. Att ständigt vara uppdaterad kring strömningar i fältet, nyfiken på vad konstnärlig praktik kan vara och hur konstnärlig utbildning kan ha en betydande roll för att bidra till en utveckling av konstfältet. Under de två åren som prefekt har jag lärt mig enormt mycket i relation till ansvar och ledarskap. Och inte minst tar jag med mig allt jag har lärt mig av mina fantastiska kollegor på Institutionen för dans och övriga SKH.

Paula Crabtree, rektor vid Stockholms konstnärliga högskola gratulerar Kristine till hennes nya befattning.

– Kristine har varit en mycket uppskattad kollega och samtalspartner, både som programansvarig och då hon under de två senaste året varit prefekt för institutionen för dans och ingått i SKH:s ledning. Kristines framgångsrika utnämning som konstnärlig ledare för danskompaniet Cullberg visar också att SKH är ett lärosäte som möjliggör individuell utveckling, oavsett om du är student, doktorand eller medarbetare. Jag vill gratulera Kristine till hennes nya spännande befattning.

Kristine Slettevold tillträder sin nya befattning vid Cullberg efter sommaren.

Foto: Jens Sethzman