Information
 

Guldbaggar till Ahmed och Kristoffer

2019-01-29

Stort grattis till våra Guldbaggevinnande alumner Ahmed Abdullahi för Bästa kortfilm och Kristoffer Jönsson för Bästa foto!

Igår måndag 28 januari hölls den årliga Guldbaggegalan där det bästa från svenska filmåret 2018 hyllas. Bland pristagarna fanns två alumner från institutionen för film och media på StDH/Stockholms konstnärliga högskola. Varmt grattis till Ahmed Abdullahi och Kristoffer Jönsson!

Ahmed knep priset för Bästa kortfilm för Martyren om en mamma som kämpar för sin son som hon misstänker håller på att radikaliseras. I sitt tal tackade Ahmed också sina medskapare av filmen: producenten Veronika Öhnedal, fotografen Johan Hannu och manusförfattaren Marioan Hosseini, vilka alla lärde känna varandra under studietiden på StDH.  

Kristoffer vann en Guldbagge för sitt fantastiska foto i filmen Trädgårdsgatan, en långfilm om två personer som träffas som vuxna och minns sin barndom och uppväxt med missbrukande föräldrar. 

Vi noterade också att alumnen och filmregissören Rojda Sekersöz uttryckte sin tacksamhet över att ha gått en statlig konstnärlig utbildning... Rojda är utbildad filmregissör på StDH och vann pris förra året som årets nykomling. I år medverkade hon på galan som prisutdelare.

Här presenteras alla Guldbaggevinnare