Information
 

Fulbright Scholarship tar doktorand Stacey Sacks till USA i höst

2020-01-24

Stort grattis till Stacey Sacks, doktorand i scenkonst, som mottagit ett stipendium som heter "Fulbright Scholarship at Naugatuck Valley Community College (NVCC)". NVCC ligger i Connecticut, USA.

Stipendiet ger henne möjligheten att åka till USA för att utveckla sitt doktorandprojekt och experimentera på en mer praktisk nivå, som lärare på en teaterskola. 

 - Fulbright-stipendiet ger mig möjligheten att fortsätta min forskning på en betydligt mer praktisk nivå än vad jag kan göra idag som doktorand. Jag kommer att undervisa i teater och med fokus på fysisk teater, säger Stacey. 

Stacey_Fulbrigt_bild_i_brödtext.jpg
Stacey Sacks

Fulbright-programmet är ett av flera av USA:s kulturutbytesprogram vars mål är att förbättra interkulturella relationer, kulturell diplomati och interkulturell kompetens mellan folket i USA och andra länder genom utbyte av personer, kunskap och färdigheter.

Artisten och doktoranden Stacey Sacks har en omfattande internationell meritförteckning inom performancekonst, forskning, skrift och undervisning, särskilt när det gäller improvisation och clownens roll i teater. I sitt forskningsprojekt experimenterar Stacey med sätt att uppmärksamma expanderade former av scenkonst och hon forskar om uppmärksamhet till vardagens detaljer kan påverka lyssnandet. För att uppnå specifika mål att uppmuntra nya sätt att lyssna på blandar Stacey teater-, clown- och maskspel med spontant skapande inom skulptur, teckning, skrivning och performance. Stacey disputerar på SKH i vår.

- Jag känner mig glad och förväntansfull över att ha fått den här möjligheten och jag vill tacka professor Rebecca Hilton för att ha hon har föreslagit mig för det här stipendiet. 

Stipendet börjar i slutet av augusti 2020 och löper till slutet av juni 2021.

Läs mer om Stacey Sacks doktorandprojekt på SKH