Porträtt av Eli Bø
Information
 

Eli Bø utsedd till dekan och ny ledare för Den norske filmskolen

2021-11-09

Eli Bø, professor i produktionsdesign och prorektor vid Stockholms konstnärliga högskola, är utsedd av styrelsen för Høgskolen i Innlandet till dekan och ny ledare för Den norske filmskolen.

Den norske filmskolen erbjuder utbildning inom film och relaterade audiovisuella konstformer i form av kandidat- och masterutbildning samt på doktorandnivå genom konstnärligt utvecklingsarbete. Skolan bildades 1997 och har campus i Lillehammer och Oslo. Den är idag en fakultet vid Høgskolen i Innlandet.  

Eli – du har ju arbetat som professor på SKH sedan september 2016 och sedan juni 2020 även som prorektor. Vilka erfarenheter och kunskaper tar du med dig från SKH till ditt nya jobb?

– De fem åren på SKH har varit bland de mest lärorika i min högskolekarriär! Jag tar med mig alla inspirerande möten och samtal med ambitiösa studenter och engagerade, kunniga och mycket intressanta kollegor. SKH är en otroligt spännande högskola som inom många områden ligger i framkant.

Kanske är det mötet med SKH:s konstnärliga forskningsmiljö som har gjort starkaste intryck och som har gett mig massor av ny kunskap som jag gärna vill dela med mig av. Men även att få vara med i utvecklingsprocessen av organisationen och att få delta i arbetet mot ett nytt specialbyggt hus har varit ett stort privilegium. Jag ser fram emot att fortsatt hålla kontakten och kommer att fortsätta följa den framtida utvecklingen med stort intresse.

Paula Crabtree, rektor vid Stockholms konstnärliga högskola gratulerar Eli till hennes nya befattning.

– Eli har varit en mycket uppskattad kollega, både som professor, och det senaste året även som min ställföreträdare och prorektor, då hon även har ingått i SKH:s ledning. Hon har med stor lust och ambition varit drivande i utvecklingen av SKH och en mycket värdefull kraft i ledningsarbetet.

Elis framgångsrika utnämning på Den norske filmskolen påminner oss om att SKH också är en institution som möjliggör individuell utveckling, oavsett om du är student, doktorand eller medarbetare. Jag vill gratulera Eli till hennes nya spännande befattning.

 

Eli Bø beräknas tillträda sin nya befattning vid Den norske filmskolen i februari 2022.

Foto: Amit Lennon